OVERNATTING

På Haukeliseter fjellstue tilbyr vi rom i forskjellige prisklasser og fasilitetsstandarder. Du kan overnatte i flotte fjellrom med dusj, toalett og oppredde senger, komfortable selvstellsrom eller du kan leie en seng på et av de gamle stabburene.

Fjellrom

Fjellrommene er svært etterspurte, kanskje fordi fjellfolk flest verdsetter litt ”luksus” etter turene. Fjellrommene har dusj og toalett inne på rommet, oppredde senger. Rommene er ulikt innredet avhengig av hvilken bygning de ligger i. Fjellrommene finnes som enkeltrom, dobbeltrom og større tre- eller firesengs familierom. Frokost er alltid inkludert i prisen for fjellrom.

Selvstellsrom

Haukeliseters selvstellsrom finnes som to,- fire- og femsengsrom. Alle rommene har minikjøkken med kokeplater, kjøleskap, kjeler, servise og bestikk. Rommene passer perfekt for gjester som gjerne vil ha mulighet til å lage egen mat og dermed få et rimeligere fjellopphold. Selvsagt kan man kjøpe både frokost, nistepakke og/eller middag i Haukeliseters restaurant. Rommene har treinteriør, innlagt vask og er innredet med spisebord og stoler. Det som skiller disse rommene fra fjellrommene er at dusj og toalett ligger i korridoren og at du tar med eget sengetøy. Om du ikke vil pakke sengetøy i bagasjen, kan dette selvsagt leies her på Haukeliseter.

Nansen Sør

Nansen Sør er Haukeliseters ”suite”, som ligger i 2. etasje i det gamle Tårnbygget fra 1890 og med en fantastisk utsikt sørover mot Kistenutplatået. Dette rommet har, i tillegg til størrelsen, litt mer luksuriøs innredning enn de øvrige fjellrommene. 
Nansen Sør er et opplagt rom for brudeparet, når det arrangeres fjellbryllup her!

Dette rommet kan kun benyttes av personer som ved nødstilfelle kan benytte seg av en mobil brannstige. Dette gjelder også rommet "Nansen Nord".

Sovesal

Sovesalen er sammen med stabburene vårt billigste losjialternativ. Den er fint innredet med køyesenger, med plass til ca. 28 personer. Sovesalen er tilknyttet toaletter som har tilgang for rullestolbrukere. Dersom det blir fult lager vi provisoriske sovesaler basert på kreativitet og fleksibilitet. 

Kuskeloftet og Stabburet 

Dette er Haukeliseters losjialternativer som kommer nærmest den enkle standarden som kjennetegner DNTs ubetjente og selvbetjente hytter. På disse rommene leier du i utgangspunktet en seng, ikke hele rommet, noe som kan passe bra for gjester som ønsker å bo så billig som mulig. Ønsker du å reservere hele rommet kan du selvsagt også gjøre det. Mange foretrekker også å bo i disse gamle byggene av nostalgiske grunner: Det er unektelig sjarmerende med gamle, knirkende tregulv og vegger som oser av 1800-tallshistorie!

Rommene er enkelt innredet og finnes i to, -fire,- og sekssengsrom. Du finner kokeplater, kjeler, servise og bestikk enten på eller i tilknytning til rommene. Vann, dusj og toaletter befinner seg i nabobygget. Dusjautomat; 10 kr.

Likt som på selvstellsrommene tar du med deg eget sengetøy/lakenpose (eller leier det her), og du rengjør også rommet før avreise – som man gjør på alle DNT- hytter!

Kuskeloftet har dette navnet fra 1800- tallet da Haukeliseter var en skysstasjon: På Haukeliseter fikk både hester, reisende mellom øst og vest og hesteførerne godt stell og hvile, og Kuskeloftet var altså hesteførernes overnattingsbygg.

Stabburet er sammen med Kuskeloftet Haukeliseters enkleste losjialternativ, og har lik standard og utrustning.