KORONAVIRUS - DETTE GJØR VI

Sist oppdatert: 22. februar

Haukeliseter fjellstue holder fortsatt åpent, men med noe reduserte åpningstider, endringer for kurs og arrangementer, og med sterk oppfordring om at alle må forhåndsbestille opphold på forhånd. 

I en tid med smittevern og tiltak gjør vi alt vi kan for at du som gjest skal få et trygt og hyggelig opphold hos oss. Vi ønsker at flest mulig skal få ta glede av fjellet og naturen, men dette krever at vi gjør noen endringer i driften vår for å kunne imøtekomme nasjonale og lokale retningslinjer med hensyn til smittevern.

I tillegg må vi be alle besøkende om å sette seg godt inn i smittevernreglene slik at vi sammen kan skape trygge fjellopplevelser!

Alt blir bra igjen!
Alt blir bra igjen! Foto: Håkon Aarthun

Redusert tilbud 

Haukeliseter fjellstue holder fortsatt åpent, men av hensyn til smittevern er vårt tilbud noe redusert. Dette gjelder nå: 

Overnatting må forhåndsbestilles

Alle som ønsker å besøke Haukeliseter fjellstue i tiden fremover må bestill opphold før ankomst. Dette gir oss mulighet til smittesporing dersom vi skulle få et utbrudd, samtidig som vi kan overholde maksimumsantall for antall besøkende.

Forhåndsbestilling gjelder også deg som ønsker å sove i telt eller bobil. Opphold bestilles på e-post til info@haukeliseter.no

Kurs og arrangementer

Det er med særdeles tungt hjerte vi har tatt beslutningen om å avlyse eller utsette alle planlagte kurs og arrangementer ut februar. Vi forholder oss til nasjonale og lokale smitteverntiltak, og basert på nåværende tiltak ser vi det ikke som mulig å kunne gjennomføre kurs og arrangementer som planlagt. 

Fra og med mars starter vi forsiktig opp med å arrangere kurs igjen. Kursene vil utelukkende avholdes utendørs, og i små grupper på inntil 8 deltagere. Påmeldte deltagere vil motta informasjon på e-post. 

Reduserte åpningstider

På grunn av den ekstraordinære situasjonen med coronaviruset vil vi i tiden fremover ha noe reduserte åpningstider.

Se oversikt over midlertidige åpningstider her.

Begrensninger for alkoholservering

Vi forholder oss til lokale regler for alkoholservering. Det vil kun være mulig å kjøpe alkohol i sammenheng med matservering. Det er dessuten innført skjenkestopp klokken 22.00. 

Villmarksspa og lekerom stengt

Villmarksspa (badestamp og badstue) og lekerom holdes stengt. Dette skyldes at det ikke er mulig å overholde tilstrekkelig avstand mellom gjester. 

Begrensninger på sovesal, selvstellsrom og stabbur

Sovesalen holdes stengt! Det er fremdeles mulig å bestille overnatting på fjellrom, selvstellsrom og stabbur. 

For selvstellsrom og stabbur er kjøkkenutstyr fjernet. Det er likevel mulig å lage mat, men kjøkkenutstyr må da medbringes av den enkelte gjest. Man er selvsagt velkommen til å benytte seg av restauranten vår også.

Videre er det ikke tillatt med eget sengetøy og utvask på disse rommene. Sengetøy legges klart på rommene ved ankomst og vi anmoder gjester om å bruke dette og ikke bruke medbrakt sovepose/sengetøy. 

Dette betyr dessverre ekstra bemanning og kostnader for oss, og vi håper derfor på forståelse for at vi må legge på et pristillegg på 200 kroner for utvask og leie av sengetøy. 

Smittevernråd

Vi ber alle besøkende om å sette seg godt inn i smittevernreglene slik at vi sammen kan skape trygge fjellopplevelser. 

Kom på besøk bare hvis du er frisk

Først og fremst er det viktig at du som kommer på besøk er frisk. Dette gjelder både deg som skal overnatte og deg som skal stoppe innom på vei over fjellet, eller er på dagstur. Dersom du har symptomer på coronavirus skal du holde deg hjemme - også ved milde symptomer. 

Husk god håndhygiene

Alle besøkende oppfordres til god håndhygiene og bør minimum bruke håndsprit på vei inn og ut. Det er plassert tilstrekkelig med håndsprit på fjellstuen. 

Bruk munnbind

Lokale myndigheter anbefaler innstendig om at alle over 12 år bruker munnbind innendørs på offentlige steder. Dette gjelder i fellesområdene på Haukeliseter fjellstue, som i resepsjonsområde, restaurant og spiseområder. 

Hold minimum en meter avstand

Vi oppfordrer alle besøkende til å holde minst en meter avstand til andre gjester som ikke tilhører egen husstand. 

Vi tilrettelegger for avstand mellom bord i restauranten.

Ikke ta på mer enn nødvendig og bruk eget toalett

Dette gjelder varer, overflater og gjenstander. Videre ber vi om at overnattende gjester bruker toalett på eget rom og ikke fellestoaletter.

Registrer kontaktinformasjon for eventuell smittesporing

Alle besøkende oppfordres til å registrere kontaktinformasjon til bruk for eventuell smittesporing. Kontaktinformasjon kan registreres ved å bruke QR-kode tilgjengelig ved inngangene, eller ved å henvende seg i resepsjonen.