JAKT OG FISKE

Jakt

I området rundt Haukeliseter finnes det gode muligheter for jakt, fremfor alt rypejakt. Lenger oppe på Hardangervidda finnes det også muligheter for storviltjakt på reinsdyr. Tilgang på jakt varierer med bestand fra år til år. 

Jaktkort kjøpes på iNatur.no​​​​​​​

Fiske

Det finnes bra med fisk i vannene rundt Haukeliseter, for det meste ørret på 150 til 400 gram, men også opp mot 2000 gram. Fisken er av høy kvalitet, delikat og rød i kjøttet. For å kunne drive fiske må du ha tillatelse av grunneier ved å løse fiskekort. 

Fritt fiske for STF-medlemmer langs rutenettet

Hovedregelen er at medlemmer av STF (Stavanger Turistforening) kan fiske fritt langs rutenettet. Med utgangspunkt fra Haukeliseter gjelder dette vann som Ståvatn, Kjelavatn, samt vannene langs sommerstien mot Kvanndalen og Holmavatn. 

Fiskekort: medlemskort i STF gjelder som fiskekort. For øvrige må det løses fiskekort på iNatur. 

Fiske i innfallsporten til Hardangervidda

På vegne av grunneier selger vi fiskekort som gir tilgang på fiske i vannene nordvest for fjellstuen (mot Nupsegga i vest, Vesle Nup i nord, og Havradalen i øst). Se kart for hvilke vann det gjelder. 

Fiskekort: dagskort kan kjøpes i resepsjonen på Haukeliseter.

Vågslid grunneierlag

Fiskekortet gir tilgang til over 70 vann og tjern i Vinje kommune, inkludert Ståvatn, Kjelavatn og flere vann øst for Haukeliseter mot Vågslid. Mange av vannene er lett tilgjengelig fra veien, og andre ligger timer med tur unna i prektig høyfjellsterreng. Se detaljert beskrivelse av flere vannene på hjemmesiden til Visit Haukeli

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur

Røldal statsallmenning

Røldal statsallmenning tilbyr stangfiske i vannene som ligger vest for Haukeliseter (mot Kistenut i sør, området rundt Store Nup og mot Hellevassbu i nord og Børnanuten i vest). 

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur

Hardangervidda grunneierlag avdeling Vinje

Gjelder mange av vannene nord-øst for Haukeliseter, inkludert Storheller, Berunuten vest, Austre Vollane, Mogen, Li og diverse småeiendommer i og rundt Bitdal, dessutan Rauland Statsallmenning.

Fiskekort: se kart og kjøp fiskekort på iNatur