jakt og fiske

Fiske

Det er svært gode fiskemuligheter i Haukeliseters nærområder; Hardangervidda er et eneste stort fiskeeldorado for oss med sterke interesser i den retningen! 

Alle fiskekort selges nå på Inatur.no.

Fritt fiske for STF Medlemmer!

I deler av vann som ligger rett ved Haukeliseter og vann rundt STF sine hytter, kan medlemmer av STF fiske gratis. Hør med resepsjonen om hvilke vann det gjelder.  

Vågslid Grunneigarlag

Vannene er beskrevet i fiskeguide for området, som kan ses her. Disse vannene ligger for det meste i nærhet av vei, fra Haukeliseter og østover mot Botn Fjellstoge. Av kart som dekker området, er ”Haukelifjell” best egnet. Dette fiskekortet er velegnet for folk som bor på Haukeliseter, og som ønsker å gå på både korte og lange fisketurer. Mange av vannene har bra med fisk, og området består totalt av ca 70 vann hvorav 24 er beskrevet i fiskeguiden. Det finnes rasteplasser med benker og bålplasser ved noen av vannene. Også vannet som ligger rett ved Haukeliseter, Ståvatn, dekkes av Vågslid Grunneigarlag. Spør gjerne Haukeliseterpersonalet om tips til gode fiskeplasser i Ståvatn! Om du ikke vil fiske fra land kan du leie robåt hos oss, mer informasjon under Utleie

Fiskebestand 

De fleste vannene har bra med fisk, alt fra 150 gram til 1500 gram. Bordalsvatn har nok Haukelifjells mest delikate ørret, den er superrød i kjøttet. Det er kun ørret i de fiskevannene vi har tilgang til.

Fisketips 

Det ser ut til at man får mest fisk på sluk. Et godt tips kan være 12 grams Lilleauren eller Sølvkroken spesial svart m/gule prikker. Og så biter det best i øst- eller sønnavær.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse 

Alle vanna er i fjellet, dermed er det kun fjell, stein og litt gress her, ikke tre eller buskar. Ved Bordalsvatn er det bjørkeskog.

Skitt fiske!!

Jakt

Alle jaktkort selges nå på Inatur.no.