Bygninger

Haukeliseter består av mange ulike bygninger. Les mer om arkitektoniske løsningsbetraktninger og byggehistorikk her.

Hovedbygget


Hovedbygget ble reist av Stavanger Turistforening på tomten til den gamle løen. Her ligger i dag kjøkkenet, bakeriet, resepsjonen og restauranten med kafé- og bakeriutsalg. I underetasjen er det nyoppussede fjellrom med egne dører ut i naturen, toaletter, sofakrok, TV-rom og lekestuen vår med klatrevegg, Revehiet. 

Tårnbygget


Tårnbygget fra 1890 har fjellrom i underetasjen. I disse rommene, som har steingulv med varmekabler og egne inngangsdører rett fra naturen, er det tillatt for gjestene å ha med hund. I første etasje er det kjøkken, toaletter, festsalen vår, Nansensalen og Knutsstoga, det nyeste konferanserommet vårt med bibliotek. Nansensalen er oppkalt etter Fridtjof Nansen, som var en flittig gjest her på 1920-tallet, mens Knutsstoga er oppkalt etter Knut Haukelid, motstandsmann under andre verdenskrig og bestyrer for Haukeliseter fjellstue 1948 til 1955. I høysesong legges bakeriutsalget, Bakeri Nansen, til Nansensalen. I andre etasje ligger gjesterommene Nansen Nord og Nansen Sør. Sistnevnte rom er suiten vår.

Seterfløyen


I Seterfløyens underetasje, Stabburskjelleren, er det  toaletter, dusj og tørkerom for gjester som bor på Stabburet eller i Kuskeloftet. Her er det også en sorteringsstasjon for avfall. I første etasje ligger selvstellsrommene med minikjøkken på rommet, samt dusj og toalett ute i korridoren. I andre etasje er det fjellrom med dusj og toalett. I forlengelsen av Seterfløyen mot øst har vi sovesal på bakkenivå, konferanselokalet Nupstuen, skibod ved inngangspartiet og flere fjellrom i andre etasje. 

Stabburet og Kuskeloftet


Disse historiske bygningene er delt inn i rom, og på lik linje med sovesalen er det individuelle sengeplasser vi leier ut her. Dem får du til rimelige og hyggelige DNT-priser. Gjestene har også tilgang på et lite kjøkken når de bor her. Det er ikke innlagt vann.                                                    

Personalhuset


Personalhuset sto ferdig i 2008. Her bor  personalet på alt fra ca. 15 personer i rolige perioder til rundt 50 personer i jule-, påske- og sommerferien. 

Villmarksspa

Sommeren 2013 sto ny badstue klar. Vi tør påstå at dette er badstuen med verdens vakreste utsikt! Ved siden av badstuen finner du lavvoen, hvor vi liker å samles til bålkos. Mellom disse to byggene står den vedfyrte stampen vår.