Bygninger

Haukeliseter består av mange ulike bygninger. Les mer om arkitektoniske løsningsbetraktninger og byggehistorikkher.

Hovedbygget


Hovedbygget ble reist av Stavanger Turistforening på tomten til den gamle løen. Her ligger i dag kjøkkenet, resepsjonen, kafeen, restauranten og  peisestuen i første etasje. I underetasjen er det fjellrom, offentlige toaletter og TV/lekestuen vår, Trollhulen. 

Tårnbygget


Tårnbygget fra 1890, Haukeliseters tredje eldste bygg, har fjellrom i underetasjen. I disse rommene som har steingulv med varmekabler og inngang rett fra naturen, er det tillatt for gjester å ha med hund. I første etasje er det kjøkken, toaletter og festsalen vår, Nansenstova – oppkalt etter Fridtjof Nansen som var en hyppig gjest på Haukeliseter på 1920- tallet. I andreetasjen ligger gjesterommene Nansen Sør og Nansen Nord.

Seterfløyen


I Seterfløyens underetasje er det offentlige toaletter, dusjer, badstu og tørkerom for gjester som bor på Stabburet eller i Kuskeloftet. Her er det også en sorteringsstasjon for avfall. I førsteetasjen ligger selvstellsrommene med minikjøkken samt dusj og toalett i korridoren. I Seterfløyens andreetasje er det fjellrom med dusj og toalett.

Stabburet og Kuskeloftet


Disse byggene er delt inn i rom og er Haukeliseters enkleste og rimeligste overnattingsalternativ. Her finnes også minikjøkken for gjestene. Disse byggene har ikke innlagt vann.                                                                 

Personalbygget


Personalbygget sto ferdig i 2008. Her bor hele personalet på alt fra 13 personer i roligere perioder til 50 personer i jul-, påske- og sommerferien. 

Badstuen og lavvo

Sommeren 2013 sto ny badstue klar. Vi tør påstå at dette er badstuen med verdens vakreste utsikt!


Ved siden av badstuen finnes lavvoen, hvor vi stadig samles til bålkos og mellom disse to er vår vedfyrte badestamp!