Sommer i sikte

Det er fremdeles store mengder snø i fjellet og magiske skiforhold, MEN tatt værmeldingene i betraktning er sommeren på vei - også til Haukeliseter. Inn mot pinsehelgen melder meteorologene opp mot 17 varmegrader og strålene sol. 

Nå forandrer forholdene seg fra dag til dag, time til time - ser man nøye etter kan man neste se snøen smelte og fjellet skifte fra sin hvitkledde vinterdrakt til sakte, men sikkert ikle seg sommerdrakt. 

Vi får mange spørsmål om forholdene hos oss akkurat nå. Under finner du svaret på noen av dem: 

1) Er det fremdeles skiforhold hos dere? Ja, det er fremdeles en god del snø og fantastiske muligheter for skitur, enten du vil gå bortover, oppover, eller kjøre nedover. 

Trenger du turforslag: Fire eventyrlige vårskiturer

2) Hvor mye snø er det hos dere? Tatt i betraktning av vi snart går inn i juni-måned, er det sjeldent mye snø i fjellet. Med varmegrader og noe nedbør den siste uken har det smeltet noe snø. De neste dagene forventer vi ytterlige smeltning med plussgrader både dag og natt.

3) Er det fremdeles trygt å gå på vannet?
Isen på Ståvatn er fremdeles trygg og farbar. Hvor lenge isen vil være trygg er vanskelig å svare på da forholdene forandrer seg fort. 

4) Er det overvann?
Ja, enkelte steder på isen har det lagt seg overvann. Overvann  åpner mulighet for et forfriskende bad etter en lang skitur, eller en runde på vannski.

5) Hvordan er skredfaren nå?
Skredvarsel er ferskvare, og vi oppfordrer alle som skal på tur til å sjekke varsom.no. 

6) Er det mulig å gå tur på føttene i fjellet nå?
Det er fremdeles såpass store mengder med snø at det å gå fottur vil være utfordrende. Ønsker du å legge ut på tur uten ski, er truger et godt alternativ. Vi har truger til utleie - kontakt resepsjonen for booking. 


Overvann betyr at vannskisesongen er i gang på Haukeliseter! 

Foto: Håkon Aarthun


Skrevet av Marthe Trondsen 27. mai 2020