Uke 48: Haukeliseter

Minusgrader, påfyll av nysnø og skiføre. Nå er vinteren i gang!

Kaldt, men nesten vindstille. Akkurat slik vi liker det!
Kaldt, men nesten vindstille. Akkurat slik vi liker det! Foto: Marthe Trondsen

Føremelding: 

Denne uken har vi vært velsignet med minusgrader helt ned på 20-tallet. Stort sett har temperaturen holdt seg rundt minus 10 på dagtid og minus 15 om natten. Kaldt, men nesten vindstille - akkurat slik vi liker det. Natt til tirsdag fikk vi 20 cm med etterlengtet nysnø. Nå er vinteren i gang!

Det ER mulig å gå på ski nå - så fremt man ikke er livredd for en ripe eller to. Selv om det er en god del snø i fjellet, har det ennå ikke etablert seg noen såle som gjør det lett å trå igjennom på stein og kvist.

Isen på vannene har lagt seg, men det anbefales på det sterkeste med å vente med å ferdes over isen. Isen på Ståvatn ble i dag (2. desember) målt til 3 cm på det tynneste og bør være minimum 10 cm før den kan klareres som farbar.

Ukens turtips:

Sesongens første turtips på ski. For å unngå altfor mange riper i skiene anbefaler vi skiturer på jevnt underlag. Ukens turtips er derfor å følge de få grusveiene som finnes på fjellet:

  • Grusveien fra fjellstuen inn til Ståvatn-demningen (cirka 5 kilometer tur/retur)

  • Gamleveien over Haukelitunellen. Kjør 5 kilometer vest for gjellstuen og parker ved enden av tunellen. Følg gamleveien over tunellen. Tunellen er 5,7 kilometer lang én vei, så turen over gamleveien er noe lenger.

  • Gamleveien over Vågslidtunnelen (cirka 7 kilometer tur/retur). På østsiden av tunellen, ved Prestegård, går det en traktorvei innover fjellet hvor det også er mulig å gå på ski om man ønsker en lengre tur.
Vakker desemberstemning denne uken
Vakker desemberstemning denne uken Foto: Marthe Tronsen

Skrevet av Marthe Trondsen 2. desember 2021