Uke 25/26: Haukeliseter

Upåklagelige forhold i sommerfjellet
Upåklagelige forhold i sommerfjellet Foto: Marthe Trondsen

Sommeren har for alvor meldt sin ankomst på Haukeliseter. Med gangbare stier, behagelige temperaturer og et frodig landskap ligger alt til rette for noen uforglemmelige fotturer i sommerfjellet. Nå er det bare å nyte varmen og alle de andre godene denne årstiden har å by på.

Ukens føremelding: 

Så kom sommeren til Haukeliseter i år også. Årets fottursesong er godt i gang og det meldes om praktfulle forhold innover fjellet, både i nord og sør. Stiene er stort sett tørre og fine. Alt ligger til rette for noen flotte opplevelser i sommerfjellet.

I år er det sjeldent lite snø igjen i terrenget for datoen å være. Stiene er gangbare både nord innover mektige Hardangervidda, og sørover mot frodige Ryfylke -og Setesdalsheiene. De røde T-ene er stort sett synlige og mulige å følge der det er merkede stier, men man må forvente noe snø i nordvendte sider og i høyden over 1300 meter over havet. Der hvor det enda ligger snø kan det være utfordrende å følge stien - husk derfor kart og kompass (alltid!). 

Det er fremdeles noe høy vannstand i bekker og elver. De fleste sesongbroene skal være lagt ut for sesongen. 

Lurer du på hvordan det ser ut på Haukeliseter akkuratt nå? Ta en titt på webkamera da vel!

Værstasjonen er dessverre midlertidig ute av drift. Vi jobber med å fikse problemet!

Sommeren kom til Haukeliseter i år også
Sommeren kom til Haukeliseter i år også Foto: Marthe Trondsen

Ukens turtips:

Topptur til Rogalands høyeste punkt - Vassdalseggi

Med herlig sommervær i vente og en sjeldent tidlig start på fottursesongen er ukens turtips av det mer krevende slaget; Vassdalseggi er med sine 1658 meter Rogalands høyeste topp. Turen til Vassdalseggi er en lang dagsmarsj på 22 kilometer tur/retur Haukeliseter. Vær obs på at deler av turen fremdeles går på snø, men snøen bærer fint og er lett å trå på. 

På en klar dag byr toppen på en storslagen utsikt som favner Hardangervidda i nord, Ryfylkeheiene i sør og Folgefonna i vest.

Se fullstendig turbeskrivelse og kart på UT.no

Mektige Hardangervidda
Mektige Hardangervidda Foto: Marthe Trondsen

Skrevet av Marthe Trondsen 30. juni 2021