Uke 11: Føremelding og ukens turtips fra Haukeliseter

Vårskisesongen er i gang! Føret er på mange måter reparert etter forrige helgs snøfall. Nå krysser vi fingrene for at forholdene holder seg til påske.

Ukens turtips er av det brattere slaget. Sveigen er en populær topptur på ski med utallige muligheter og varianter for nedkjøring. 

Vårskisesongen er i gang
Vårskisesongen er i gang Foto: Jørgen Borø

Ukens føremelding

Det begynner snart å bli en klisje, men også uke 11 startet med å servere knallblå himmel og vårfølelse i solveggen. Det merkes at dagene nå blir lengre og lysere, og vi kan derfor erklære at vårskisesongen er i gang for fult! 

Føret som lenge har vært preget av lite snø er nå reparert etter forrige helgs snøfall. For de som trives best på ski bortover er føret noe trått, men ikke lenger hardt og isete. For de som derimot trives best på ski nedover er føret varierende, tidvis forblåst på toppene, og mykere lenger nede i dalen. I enkelte partier meldes det om at snøen kan oppleves litt tung. Nå gjelder det å komme seg på tidlig på dagen for å nyte de beste snøforholdene. 

Kitesesongen kom litt sent i gang i år, men denne uken har forholdene virkelig vært til stede og det er gledelig å se de fargerike dragene på Ståvatn igjen. Det er meldt om laber til frisk bris de neste dagene, og det ligger an til å bli en suveren kitehelg. 

Finværet ser ut til å avta noe de neste dagene uten at det er grunn til å bli sittende inne. Søndag ser det ut til at vi på nytt får påfyll av hvitt gull - det lover godt for den kommende påskehøytiden!

Kvistede løyper

Vi får mange spørsmål vedrørende kvisting av løyper inn mot påsken. Fra Haukeliseter er allerede Ulevåløypen, Kjelaløypen og vinterruta inn til Holmavatn kvistet. Før påske kvistes også løypa mellom Haukeliseter og Hellevassbu. Se kvistekart her

Hold deg oppdatert på været på Haukeliseter

Følg med på været via værstasjonen og webkamera på Haukeliseter. 

Ukens turtips

Topptur på ski Sveigen:

Ukens turtips er av det brattere slaget. Sveigen er den toppen som ligger vest for Haukeliseter fjellstue. Dette er en populær topptur på ski med muligheter for bratt nedkjøring, og det finnes utallige varianter for å ta seg både opp og ned.

Se fullstendig turbeskrivelse og kart på UT.no

Andre turtips:


Et sikkert tegn på at vi nærmer oss påske
Et sikkert tegn på at vi nærmer oss påske Foto: Jørgen Borø
Er du klar for bratt vårskikjøring?
Er du klar for bratt vårskikjøring? Foto: Jørgen Borø

Skrevet av Marthe Trondsen 18. mars 2021