UKE 39: Vinteren er her

Foto: Marcus Andersson

Vinteren er kommet til Haukeliseter fjellstue, eller i hvert fall en liten forsmak på vinteren.

For et par uker siden ble det satt opp brøytepinner langs med veien over Haukelifjell og forbi Haukeliseter fjellstue, og det har blitt observert snø på toppene de siste ukene.  Snøgrensen har nærmet seg Haukeliseter og i dag tidlig lå det endelig snø helt nede på 1000 meter over havet.

For de mest ivrige ble dette starten på skisesongen 2018/2019. Det var på tide å finne frem skiene, pakke bilen og kjøre opp til dalen mellom Stavsnuten og Verjesteinsnuten, for å se hvis det var mulig å finne noen muligheter for skikjøring.  Med skia på sekken, pulsende opp i lia ble det funnet noen lee-partier hvor snøen hadde samlet seg. Fortsatt mye synlige steiner, men det ble funnet noen partier som så lovende ut. Vel på toppen med ski på beina var det store gledesglis!

Turen ned resulterte i noen fine svinger og noen mindre bra svinger, men uten å treffe stein i hvert fall. Kanskje ikke den beste sesongåpningen gjennom tidene men vi er glade for å kunne si at ski- og toppturssesongen 2018/2019 er i gang!

Innen kort tid blir vinterens kurs og arrangementer bli presentert på hjemmesiden. Det blir blant annet kitekurs, skredkurs, toppturkurs likt tidligere år. Nytt for i år er at vi setter opp et vinterkurs for de som har lyst til å lære seg det grunnleggende til langturer/ekspedisjonsturer.  

Foto: Marcus Andersson
Foto: Håkon Aarthun
Foto: Marcus Andersson

Skrevet av Marcus Andersson 26. september 2018