TURTIPS SOMMER: TURER MED KAJAKK OG ROBÅT

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fotturer om sommeren. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet.

Fra Haukeliseter er Ståvatn det beste utgangspunktet for padleturen. Ståvatn er en del av Skienvassdraget og har utløp til elva Kjela som renner ned til Kjelavatn, og videre ned mot Haukeli og Edland. 

Du kan ta med egen kajakk, eller leie på Haukeliseter. I sommerhalvåret leier vi ut kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. For priser og booking: les mer her

Under finner du noen turtips til padleturer på Ståvatn: 


På tur med kajakk, kano eller robåt: 

STÅVATN RUNDT


Fra Haukeliseter padler du vestover, og holder deg langsmed vannkanten og inn under broen ved Ulevåvatnet. Herfra kan du padle videre helt til enden av vannet hvor du møter på gamleveien ved Dyrskar. Fortsett på sørsiden av vannet tilbake til Haukeliseter. 

Følger du vannkanten langs land, er turen rundt Ståvatn på omtrent 20 kilometer. 

KOMBINERT PADLE
-OG TOPPTUR

En tur på vannet kan være et fint alternativ til fotturer i sommerhalvåret, men hvorfor ikke kombinere de to? Hva med å padle sørover Ståvatn og fortsette videre til fots opp Kista? Fra enden av Ståvatn er det merket sommerløype til toppen. Turen til Kista tar omtrent 2 timer tur/retur.

Ønsker du en lengre tur kan du fortsette til fots innover Kistedalen. 

ØYHOPPING MED KAJAKK

Hva med å leie kajakk og dra på oppdagelsesferd rundt om til de mange, små øyene på Ståvatn?

Ta med deg god mat og noe å drikke, og ta lunsjpausen på din favorittøy. Eller pakk med deg telt og sovepose, og gå for overnatting på en av øyene.

Husk badetøy, gitar og godt selskap. 


TA MED ROBÅTEN PÅ FISKETUR

Ta med fiskestang og utstyr, og test fiskelykken fra robåt. Det er mange spennende fiske -muligheter i vannene rundt Haukelister. 

Ro lydløst gjennom vannet, se etter vak og vent i spenning på napp. Å dra på fisketur kan være både spennede og veldig fin avkobling. 

Fiskekort kan kjøpes i respsjonen.