TURFORSLAG TOPPTURER

Toppturer som passer for de fleste (enkel - middels vanskelighetsgrad)

KISTA

Navnet «Kista» blir ofte brukt som en fellesbetegnelse for å beskrive den brede fjellsiden du ser fra stuevinduet på Haukeliseter fjellstue. 

Kista er en fin, kort tur som egner seg godt som en liten topptur på ski. 

Se kart og mer info på UT.no

P-BAKKEN

Kort tur opp bakken bak Haukeliseter fjellstue. P-bakken er en perfekt for deg som vil lufte deg en tur etter sen ankomst, deg som vil trene litt, har en tung søndag eller ønsker en ekstra tur. 


Se kart og mer info på UT.no

VESLE NUP

Topptur på ski til Vesle Nup er en av klassikerne med Haukeliseter som utgangspunkt. Dette er en perfekt tur for deg som er fersk med toppturer og ønsker en rolig start.


Se kart og mer info på UT.no

Toppturer for den viderekommende (middels - vanskelig vanskelighetsgrad)

SVEIGEN

Sveigen (1561 m.o.h.) er den toppen som ligger vest for Haukeliseter fjellstue. Dette er en populær topptur på ski med muligheter for bratt nedkjøring, og det finnes utallige varianter for å ta seg både opp og ned.


Se kart og mer info på UT.no

STAVSNUTEN

Stavsnuten er kanskje den best kjente, og den mest kjørte toppturen i nærområdet rundt Haukeliseter - og det ikke uten grunn! Denne turen er blant de mest tilgjengelige og tryggeste turene i Haukelifjell-området, og det finnes dessuten flere ypperlige alternativer for nedkjøring.

Se kart og mer info på UT.no

KJELATIND

Fra Haukeliseter ser denne turen kanskje lang og slak ut, men har du gått til toppen av Kjelatind en gang blir det ikke den siste. Utsikten sørover fra toppen er ubeskrivelig og nedkjøringen langs den brede fjellsiden inviterer til uforglemmelig «crusing».

Se kart og mer info på UT.no

Toppturer for eksperten (krevende vanskelighetsgrad)

VERJESTEINSNUTEN

Verjesteinsnuten er en godbit for deg som er dyktig på ski og liker bratte utfordringer. For mange vil turen opp unnarennet på Verjesteinsnuten være utfordrende nok i seg selv, men for de aller ivrigste er det mulig å fortsette opp Verjesteinrenna til toppen. 

Se kart og mer info på UT.no