KAJAKK OG kano

Leie kajakk, kano eller robåt

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fotturer om sommeren. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet.

I sommerhalvåret leier vi ut kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. Informasjon om utvalg og priser finner du her.

Kontakt oss for booking

Turtips

Fra Haukeliseter er Ståvatn det beste utgangspunktet for padleturen. Ståvatn er det store vannet som ligger sør for fjellstuen. Vannet er regulert, og strekker seg 6,5 kilometer i areal. 

Ståvatn rundt

Fra Haukeliseter padler du vestover, og holder deg langsmed vannkanten og inn under broen ved Ulevåvatnet. Herfra kan du padle videre helt til enden av vannet hvor du møter på gamleveien ved Dyrskar. Fortsett på sørsiden av vannet tilbake til Haukeliseter. 

Følger du vannkanten langs land er turen rundt Ståvatn på omtrent 20 kilometer. 

Kombiner padle -og topptur

En tur på vannet kan være et fint alternativ til fotturer i sommerhalvåret, men hvorfor ikke kombinere de to? Hva med å padle sørover Ståvatn og fortsette videre til fots opp Kista? Turen til Kista tar omtrent 3 timer tur/retur. Ønsker du en lengre er Vassdalseggi et godt alternativ. 

Øyhopping med kajakk

Hva med å leie kajakk og dra på oppdagelsesferd rundt om til de mange, små øyene på Ståvatn? Ta med deg god mat og noe å drikke, og ta lunsjpausen på din favorittøy. Eller pakk med deg telt og sovepose, og gå for overnatting på en av øyene. Husk badetøy, gitar og godt selskap. 

På fisketur

Ta med fiskestang -og utstyr, og test fiskelykken fra robåt. Det er mange spennende fiske -muligheter i vannene rundt Haukelister. Ro lydløst gjennom vannet, se etter vak og vent i spenning på napp. Å dra på fisketur kan være både spennede og veldig fin avkobling. Fiskekort kan kjøpes i respsjonen.