PROGRAM

Endringer kan forekomme.

Torsdag 5. mai
11:00 Festivalkontor åpner
14:00 Fellestur til Vesle Nup
Fra 14:00 Afterski med "DJ Snowroller"
Fra 16:00 Villmarksspa
17:30 - 19:00 Middagsbuffet
19:30 Offisiell åpning av Haukeliseter fjellfestival 2022
19:45 Informasjonsmøte og presentasjon av fredagens turer
20:00 Foredrag med globe-trekker og fjellgeit, Elisa Røtterud
21:00 Foredrag: "Prosjekt livsgnist" - Karina Lie
- 01:00 Baren er åpen

Fellestur til Vesle Nup

Gi beskjed til resepsjonen ved ankomst dersom du ønsker å delta. 

Foredrag med globe-trekker og fjellgeit, Elisa Røtterud

Har du hørt om moteredaktøren som ble globe-trekker og fjellgeit? Hvis ikke har du kanskje sett henne på TV som deltager i "71-grader Nord Team"? Selveste Elisa Røtterud kommer til Haukeliseter fjellfestival for å fortelle om sine eventyr i Himalaya. Det blir humoristiske glimt fra utallige teltturer, mestringsglede, nedturer, målsetting, entusiasme og mye- mye galgenhumor! 

"Prosjekt livsgnist" - Foredrag med ambassadør for Brynje of Norway, Karina Lie

Karina Lie er treningsjenta med stort hjerte! I fjor bestemte Karina seg for å ta et års permisjon fra jobben for å være med storebroren sin, Arnt Martin. Arnt Martin er rusmisbruker og har vært det i 30 år. Nå vil Karina hjelpe broren sin med å finne livsgnisten tilbake ved hjelp av turer og trening. Det endelige målet er å sykle Norge på langs, fra Lindenes til Nordkapp.

Fredag 6. mai
07:30 - 10:00 Frokostbuffet og niste
09:00 Turer med kjentfolk
Fra 14:00 Afterski med "DJ Snowroller"
15:30 Ølsmaking med Nedstrand Bryggeri
16:00 Festivalkonkurranse i samarbeid med ALFA Sko
Fra 16:00 Villmarksspa
17:30 - 19:00 Middagsbuffet
19:30 Informasjonsmøte og presentasjon av lørdagens turer
20:00 Foredrag med ALFA-ambassadør og eventyrer Even Leivestad Sverdrup
21:00 Konsert med Svømmebasseng
- 01:00 Baren er åpen

Ølsmaking med Nedstrand Bryggeri

Våre lokale ølprodusent, Nedstrand Bryggeri, vil være hovedleverandør av øl under fjellfestivalen. Bryggeriets egne eksperter vil være å finne i snøbaren klar til å fortelle deg mer om produktene sine (og andre skrønehistorier). Fredag klokken 16:30 kan du dessuten delta på ølsmaking med Nedstrand Brygg

"Et mål uten handling er en dagdrøm" - Foredrag med ALFA-ambassadør og eventyrer, Even Leivestad Sverdrup

Even er en ambisiøs eventyrer som blant annet har krysset Alaska på tvers, kjørt egenombygd Jeep gjennom Island, utfordret naturkreftene på Svalbard og besteget Aconcagua alene. I foredraget "Et mål uten handling er en dagdrøm", deler han hvordan han jobber mot å realisere sine mål. Han håper å kunne inspirere deg til å våge å trå ut av komfortsonen, sette ambisiøse mål og handle riktig for å realisere disse!

Svømmebasseng spiller på Haukeliseter fjellfestival

Svømmebasseng har de siste årene gått fra å være en vennegjeng fra nabolaget til å fylle konsertlokaler landet rundt. Dette har de gjort med et lydbilde preget av varme synther, fengende melodier og rytmer som alltid er i bevegelse. Musikken lages med pop-teft uten at det går på bekostning av kunstnerisk integritet.

Svømmebasseng består av Lars Aksel Sandbakken, Ine Johnsen, Philip Popescu Lindberg, Jens Heli, Hans Heli og Jørgen Tholens. Fredag 6. mai står gjengen på scenen på Haukeliseter fjellfestival!

Lørdag 7. mai
07:30 - 10:00 Frokostbuffet og niste
09:00 Turer med kjentfolk
Fra 14:00 Afterski med "DJ Snowroller"
15:00 Mini-foredrag med Vinje og Haukeli Røde Kors
16:00 Workshop i «upcycling» med ReTuren
16:00 Festivalkonkurranse i samarbeid med Platou Sport
Fra 16:00 Villmarksspa
17:30 - 19:00 Middagsbuffet
19:00 Informasjonsmøte og presentasjon av søndagens turer
19:30 Foredrag med krølltopp og ekspedisjonsfarer, Aleksander Gamme
20:30 Konsert med Odd Nordstoga
22:00 DJ og fest
- 02:30 Baren er åpen

Mini-foredrag med Vinje og Haukeli Røde Kors

Vinje og Haukeli Røde Kors deler erfaringer og historier fra sitt redningsarbeid på Haukelifjell. De vil dessuten gi deg en oppfriskning på kunnskaper om førstehjelp og fjellvett. Førstmann til mølla - maks 30 deltagere. 

Workshop i "upcycling" med ReTuren

ReTuren, Stavanger Turistforening sitt eget syverksted, holder workshop i «upcycling». Ta med deg et plagg du ønsker å få redesignet – og få tips og råd av syverkstedets egne eksperter til å lage noe nyttig og kult av plagget. Det vil også være symaskiner tilgjengelig for utlån og du får hjelp til å gi et gammelt plagg nytt liv. Førstemann til mølla – maks 12 deltagere.

Aleksander Gamme kommer til Haukeliseter fjellfestival

Gamme er kjent som en svært allsidig ekspedisjonsfarer, og er dessuten initiativtaker bak den grønne friluftstplattformen Pinsj. De siste tyve årene har Aleksander Gamme ledet et bredt spekter av spektakulære prosjekter og kreative ekspedisjoner over hele verden. Han har blant annet syklet tandemsykkel i Sahara, gått verdens lengste skitur i Antarktis, flydd med heliumballonger, klatret Mt Everest og andre høye fjell, padlet Mjøsa i badekar og er utdannet safariguide i Sør-Afrika.

Under Haukeliseter fjellfestival tar Gamme oss med på et knippe håndplukkete eventyr - langt og høyt, bratt og kort, med solide doser humor, litt galskap og glimt i øyet.

Konsert med Odd Nordstoga

Få makter å beskrive poesien i hverdagen slik som Odd Nordstoga klarer, uten at det noen gang blir klisjefylt eller svulstig. Han synger om skogen, om høsten. Om å lengte tilbake til sommeren! Og om dagene som kom og gikk. Han får oss til å danse, selv om vi ikke kan det, og til å ville synge med av full hals om denne grisen som står og hyler.

Gjennom pandemien har Odd gitt oss en rekke nye låter og et album, som høstet fantastiske kritikker. Lørdag 7. mai er han klar for å innta scenen på Haukeliseter med både gamle og nye hits med seg i skreppa. Odd Nordstoga er født og oppvokst i Vinje, bare noen steinkast unna Haukeliseter fjellstue, så når han legger turen til fjellfestivalen i mai er han virkelig på hjemmebane! 

Søndag 8. mai
07:30 - 10:00 Frokostbuffet og niste
09:00 Turer med kjentfolk*
11:00 Utsjekk                                                                                                     

Turer med kjentfolk: 

Hver dag under festivalen vil bli satt opp ulike fellesturer på både fjellski og toppturski med turveiledere som kjenner fjellene rundt Haukeliseter bedre enn sin egen bukselomme. Turene vil bli presentert hver kveld og påmelding til de forskjellige turene gjøres på stedet. Noen turer vil det være begrenset med plasser på, men det vil uansett finnes fine turer for alle med festivalpass.

Afterski med DJ Snowroller:

Ingen fjellfestival uten afterski. Hver ettermiddag spiller DJ Snowroller en salig blanding av skamløse afterski-hits, kramgoda svensktopper og dansebare housebeats. Krydret med litt bredbeint rock skal han få frem dansefoten til de alle fleste! DJ Snowroller er ikke fremmed for å spille ønskelåter så lenge de er virkelig gode. 

Villmarksspa:

På Haukeliseter finner du et av Norges høyest plasserte villmarksspa. Villmarksspaet består av en vedfyrt badestamp og en badstue med panoramautsikt over den mektige naturen. Festivaldeltagere kan fritt benytte seg av villmarksspa under hele festivalen. 

ReTuren:

ReTuren, Stavanger Turistforening sitt eget syverksted, vil være til stede under hele festivalen og vil tilby følgende tjenester:​​​​​​​

  • Reparasjoner: få hjelp til enkle reparasjoner som rifter, hull, glidelåsdragere (ikke hele glidelåser), spenner på sekker, forsegling av Gore-Tex, ol
  • Redesign: ta med deg plagg som ikke lenger er i bruk. ReTuren gir råd og kan lage noe nyttig og kult av dine gamle plagg.
  • Donasjon: har du klær og utstyr du ikke bruker lenger? Doner det til ReTuren da vel. De blir svært glade for donasjon av ødelagte eller gamle plagg da de prøver å kun bruke ting som allerede finnes i verden til å reparere andre plagg med.  
  • Byttestativ: ReTuren har med seg et secondhandstativ fra tursenteret i Stavanger. Du kan gjøre et bruktkupp eller ta med deg turklær du vil selge eller bytte.

Våre samarbeidspartnere: