Frokost

FROKOSTTELLERKEN SOMMEREN 2020

Sommeren 2020 serverer vi frokosttallerken istedenfor vår tradisjonelle frokostbuffet. Frokosttallerken inneholder et godt utvalg av diverse pålegg og tilbehør, i tillegg til vårt velsmakende, hjemmelagde brød.

Frokosttallerken forhåndsbestilles i resepsjonen (dette er inkludert i pris for alle overnattende som bor på fjellrom). 

HAUKELISETERS FROKOSTBUFFET

Før en lang dag med frisk luft og aktiviteter er det viktig med en solid og næringsrik frokost. På Haukeliseter serverer vi nybakt brød, pålegg fra lokale leverandører, hjemmelagd müsli, vår berømte fjellyoghurt og mye mer.

Tidlig om morgenen sitter turgåere, familier, kitere, skredkursdeltakre og topptursentusiaster i restauranten og nyter utsikten mot Ståvatn og fjellene bak. En næringsrik og smakfull frokost er viktig før en lang og aktiv dag ute. Brødskivene er fortsatt varme. Det er få minutter siden bakeren tok ut brødene fra ovnen, etter en grytidlig morgenvakt. Skivene er toppet med kvitseidsmør, fjellgardssalami fra Hovden, røkt skinke fra Edland, Chevre fra Haukeli meieri og hjemmelagd sildrøre. Skåler er fylt med setras egne müsli og hjemmelaget eple- og kanelyoghurt.

Kortest reisevei, best kvalitet

På Haukeliseters kjøkken er vi opptatt av tradisjonell norsk mat. Vi vil at råvarene i størst mulig grad skal komme fra lokale leverandører for å sikre oss den beste kvaliteten og den korteste reiseveien. På frokostbordet kan du se hvor påleggene du forsyner deg av kommer fra.

Mat til hele dagen

Frokosten inneholder godsaker til både barn og voksne. Vi har et stort utvalg av ulike oster, kjøttpålegg, fisk, egg, frukt, grønt, müsli, grøt og yoghurt. Nugatti står fremme til de som ønsker noe søtt på skiva. Det er mulig å bestille matpakke som kan smøres fra frokostbordet. Husk å levere termos til resepsjonen kvelden før, så står den klar neste morgen med kaffe eller varmt vann.  

Foto: Lasse Bille Rasmussen