Høstferie på Haukeliseter

Lurer du på hva du skal finne på i høstferien? Ta med deg venner eller familie og opplev høstmagien 1000 m.o.h. da vel. I begynnelsen av oktober er det fortsatt "prime-time" på fjellet. Vi kan blant annet friste med vidder kledd i rødt, gult og oransje, frisk høstluft og uendelig med turmuligheter. 

Vi har fremdeles ledige rom i uke 40 og 41. Bestill overnatting på e-post til info@haukeliseter.no. 

Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng.
Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng. Foto: Johannes Tobiassen

Hva skjer på Haukeliseter i høstferien?

Haukeliseter er et perfekt sted å tilbringe høstferien - for både stor og små.

I uke 40 og 41 serverer vi treretters middag hver fredag og lørdag (må forhåndsbestilles). Øvrige dager kan du spise godt fra fjellmenyen vår mellom klokken 12.00 og 20.00. I tillegg er selvfølgelig bakerne hos Bakeri Nansen oppe grytidlig om morgen for å sørge for ferskt brød til frokost og boller til lunsj. ​​​​​​​

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter tur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe eller bare hygge seg i godt selskap. Ta gjerne med gitaren om du har, så blir stemningen ekstra god. 

Prøv fiskelykken

Å dra på fisketur kan være både spennende og avslappende. Det er mange gode fiskemuligheter i området rundt Haukeliseter, og sjansen for å dra opp en fjellørret er fremdeles stor i høstferien. 

Medlemmer av Stavanger Turistforening (STF) fisker gratis langsmed rutenettet. Les mer om fiskemuligheter og fiskekort her.

Dra på padletur

En tur på vannet i kajakk, kano eller robåt er et utmerket alternativ til fottur. Fra vannet kommer du tett på naturopplevelsene med store elver, nydelige dalfører og bratte fjellsider som står i stor kontrast til det krystallklare vannet. Hos oss kan du leie kajakker tilpasset både barn, voksne og familier, i tillegg til kanoer og robåter. 

Fotturer for alle og enhver

Med Haukeliseter som utgangspunkt finnes det uendelig med turmuligheter i storslått fjellterreng. Fjellstuen er innfallsporten til Hardangervidda i nord, og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene i sør, noe som gjør at nærområdet byr på alt fra enkle, barnevennlige turer til mer krevende turer over flere dager. Se alle våre turtips her.


Ta med deg venner eller familie og opplev magien på fjellet i høstferien!
Ta med deg venner eller familie og opplev magien på fjellet i høstferien! Foto: Johannes Tobiassen
I høstferien er det fortsatt "prime-time" på fjellet.
I høstferien er det fortsatt "prime-time" på fjellet. Foto: Johannes Tobiassen

Skrevet av Marthe Trondsen 30. august 2021