Vinterferie på Haukeliseter (fullbooket i uke 9)

Det er bare noen uker igjen til vinterferien. Vil du sikre deg et opphold på Haukeliseter i uke 8 og 9 bør du bestille nå!

Hos oss kan du velge aktiviteter fra øverste hylle:

Topptur på Haukelifjell
Topptur på Haukelifjell Foto: Ida Johanne Tyssebotn

Mulighetene er mange på Haukeliseter i vinterferien:

Toppturer

Haukeliseter er et perfekt utgangspunkt for flotte toppturer enten du er nybegynner eller ekspert. De fleste toppene kan nås med utgangspunkt fra fjellstuen. Forslag til hvilke topper du kan erobre i vinterferien finner du her

Turer på fjellski 

I området rundt Haukeliseter finner du endeløse muligheter for turer med ski på beina, enten du vil gå lang eller kort, flatt eller bratt. Her finnes kvistede løyper i lett, kupert terreng som passer for hele familien. For de eventyrlystne finnes det turmål som burde være tøffe nok for de aller fleste. Turtips finner du her.

Langrennløyper

Det finnes dessverre ikke preparerte langrennløyper utenfor døra på Haukeliseter, til det er det for mye vind og vær. Haukeliseter er likevel et ypperlig utgangspunkt for deg som trives best med de smale skiene på beina. Ca. 10 minutter øst for fjellstuen, mot Vågslid, finner du et omfattende løypenett med langrennsspor som prepareres daglig. Oppdatert løypekart finner du på skisporet.no.

Skisenter

Haukelifjell skisenter ligger kun 11 kilometer øst for fjellstuen og er et svært snøsikkert skianlegg. Her finner du totalt 6 heiser, 16 nedfarter, samt muligheter for frikjøring og offpiste. Se skisenterets egen hjemmeside for informasjon om heiskort og åpningstider. Overnattende gjester på Haukeliseter får 10 % rabatt på heiskort hos Haukelifjell skisenter. Kontakt resepsjonen for rabattkode.

Bålkos i lavvoen

På tunet, utenfor hovedbygget, har vi en lavvo hvor det er mulig å tenne bål. Her er det mulig å få igjen varmen etter en lang skitur, grille pinnebrød eller pølser, koke kaffe, nyte bakst fra Bakeri Nanseneller bare hygge seg i godt selskap. Lavvoen står åpen for alle overnattende gjester. 

Leie utstyr

Lyst til å prøve noe nytt, men mangler utstyr? Eller kanskje du har glemt noe hjemme? Hos oss kan du leie turbekledning fra Bergans, komplett fjellskipakke, skredutstyr, truger og pulk. I tillegg har vi gratis utlån av akebrett for overnattende gjester. Se vårt utvalg og prisliste her. Ønsker du å leie toppturutstyr tilbyr Haukelifjell Skisenter utleie. 

Spis godt på Haukeliseter

På Haukeliseter spiser du godt. Vi serverer frokostbuffet med lokale delikatesser hver dag fra klokken 07:30 til klokken 10.00 i vinterferieukene.

Fjellmenyen åpner klokken 12.00 og holder åpent til klokken 20.00 (21.00 fredag og lørdag). 

I tillegg er det mulig å forhåndsbestille en bedre, velsmakende treretters middag fredag 26.02 og 05.03, og lørdag 27.02 og 06.03. Vi anbefaler deg å booke middag på forhånd på grunn av begrenset kapasitet. 

Bakeri Nansen holder så klart åpent i vinterferien og baker brød og boller hver dag, både for utsalg til forbipasserende og for de som vil nyte ferske bakervarer i restauranten vår. 

Bestill opphold i vinterferien nå

Av hensyn til smittevern må alle som ønsker å tilbringe vinterferien på Haukeliseter bestille opphold på forhånd. Det gjelder også deg som vil bo i telt eller bobil. Dette gir oss mulighet til å overholde maksimumsantall for antall besøkende, og sørge for at alle får et trygt opphold hos oss. 

Opphold booker du på e-post til info@haukeliseter.no

Vi er dessverre fullbooket i helgene og i uke 9, men har noen ledige rom i uke 8.


Vil du tilbringe Vinterferien her?
Vil du tilbringe Vinterferien her? Foto: Håkon Aarthun
På fjellski i områdene rundt Haukeliseter
På fjellski i områdene rundt Haukeliseter Foto: Preben Falck

Skrevet av Marthe Trondsen 3. februar 2021