Gratulerer til Soussjef-Hans med bestått fagprøve

Etter to nervepirrende dager med praktisk prøve og utallige retter har vår egen soussjef, Hans Matthjis Peters, bestått fagprøven i kokkefag!

Hans kommer opprinnelig fra Nederland og startet å jobbe som kjøkkenassistent på Haukeliseter i 2014. Han holdt fast ved stillingen i noen år før han prøvde lykken på andre kjøkken rundt om i verden. 

I 2019 vendte han tilbake til fjellstuen og fikk tittelen Soussjef. Som Soussjef har han ansvar for alle treretters middager som serveres på fjellstuen, i tillegg til bryllupsmiddager, nyttårsmiddager og andre festmåltider. 

Hans har nå bestått både teoretisk og praktisk fagprøve, og kan dermed kalle seg "kokk". Alle på Haukeliseter er stolte og takknemlige for innsatsen Hans legger ned på fjellstuens kjøkken. Vi gratulerer Hans med velfortjent ny, tittel - og gleder oss til å smake og servere hans kokkekunst i tiden fremover. 

Som en del av den praktiske prøven måtte Hans lage en fireretters middag ut ifra bestemte råvarer. Se de delikate rettene under:



Hans Matthijs Peters i arbeid på kjøkkenet på Haukeliseter
Hans Matthijs Peters i arbeid på kjøkkenet på Haukeliseter
Forrett: Laksepate med aioli, fritert rotfruktchips og bakt løk
Forrett: Laksepate med aioli, fritert rotfruktchips og bakt løk
Hovedrett: svinerulade med pommes anna,  grønn peppersaus, saltbakt sellerirot, syltet løk og bakt grønnkål
Hovedrett: svinerulade med pommes anna, grønn peppersaus, saltbakt sellerirot, syltet løk og bakt grønnkål
Mellomrett: asiatisk rekesuppe med laksefarse og fennikel
Mellomrett: asiatisk rekesuppe med laksefarse og fennikel
Dessert: Crème brûléemed multesorbett og bakt hvit sjokolade
Dessert: Crème brûléemed multesorbett og bakt hvit sjokolade

Skrevet av Marthe Trondsen 15. desember 2020