Høstferie på Haukeliseter

Høsten er kanskje den fineste årstiden vi har på fjellet. Glødende farger, frisk høstluft og uendelig med turmuligheter. Hvorfor ikke ta med deg venner eller familie på fjellet i høstferien og opplev magien du også?

Vi har fremdeles ledige rom i høstferien i uke 40 og 41. 

Haukelifjell ikledd flotte høstfarger
Haukelifjell ikledd flotte høstfarger Foto: Kjell Helle-Olsen

Hva skjer på Haukeliseter i høstferien?

Haukeliseter er et perfekt sted å tilbringe høstferien - for både stor og små.

I uke 40 og 41 serverer vi treretters middag hver fredag og lørdag (må forhåndsbestilles). Øvrige dager kan du spise godt fra fjellmenyen vår mellom klokken 12.00 og 20.00. I tillegg er selvfølgelig bakerne hos Bakeri Nansen oppe grytidlig om morgen for å sørge for ferskt brød til frokost og boller til lunsj. ​​​​​​​

Bålkos og pinnebrød i lavvoen

Vi tenner bål i lavvoen hver dag i uke 40 og 41 fra klokken 15.00. Her er det mulig å steke pinnebrød (deig hentes i resepsjon), eller bare slappe av foran flammene etter en lang dag på tur. 

Gratis utleie av kajakk og kano for barn

Barn/ungdom under 15 år kan låne kajakk og kano gratis hver dag i hele høstferien. Kontakt resepsjonen for leie. 

Prøv fiskelykken

Å dra på fisketur kan være både spennende og avslappende. Det er mange gode fiskemuligheter i området rundt Haukeliseter, og sjansen for å dra opp en fjellørret er fremdeles stor i høstferien. 

Medlemmer av Stavanger Turistforening (STF) fisker gratis langsmed rutenettet. Les mer om fiskemuligheter og fiskekort her.

Fisketur på Haukeli.
Fisketur på Haukeli. Foto: Eirik Bratthammar

Besøk Hermondshola

Hermondshola er en hule som strekker seg 10 - 20 meter innover i fjellet. Hulen er en spennende opplevelse for både stor og små. Hulen er lett tilgjengelig med utgangspunkt fra Haukeliseter, og ligger i fjellet ovenfor Vågslidtunnelen, omtrent 5 kilometer fra fjellstuen. Turen opp til hulen går på god sti og delvis steinur, og er omtrent 2 kilometer lang. Inngangen til hula er markert med en varde. Husk hodelykt!

Familie-quiz

Lørdag i høstferien (3. oktober og 10. oktober) blir det familie-quiz i Nansen klokken 18.00. Dette er en quiz med 30 spørsmål tilpasset hele familien. Påmelding i resepsjonen senest dagen i forveien. Minimum 4 familier/lag for å gjennomføre. 

Besøk Vassenetyret

Vasseventyret er en interaktiv opplevelsessti med aktiviteter for stor og små. Turen er 1,3 kilometer lang og er en flott rundtur for barnefamilier. Turen starter ved Arbuvollen Fjellbutikk - omtrent 15 minutter kjøretur fra Haukeliseter fjellstue. Se fullstendig beskrivelse og kart miniguide her

Se alle våre turtips her

Skrevet av Marthe Trondsen 3. september 2020