Bli med å feire den nasjonale turdagen på søndag

Førstkommende søndag, 6. september, er det Kom deg ut-dagen - en nasjonal turdag som arrangeres av Den Norske Turistforeningen (DNT) hver høst og vinter. I annerledesåret 2020 hvor vi ikke kan arrangere store fellesturer og aktiviteter oppfordrer DNT alle til å dra på søndagstur på egenhånd.

Er du en av de heldige som befinner deg i området rundt Haukeliseter på søndag har vi plukket ut tre, høstvennlige turforslag som passer perfekt til å markere årets Kom deg ut-dag. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Store Venaretjønn​​​​​​​

Turen starter bratt opp bakken bak Haukeliseter fjellstue med en total stigning på 280 høydemeter.  Vel fremme på toppen bli du belønnet med flott utsikt over Hardangervidda i nord og Kisteplatået i sør. Fra toppen av bakken skal forlate hovedstien som går videre med Hellevassbu, og heller ta til høyre på en litt mindre, men T-merket sommersti. Turen går videre i relativt flatt og lettgått fjellterreng rundt vannet.

Turen er på totalt 5,5 kilometer tur/retur og tar omtrent 2 timer. 

Nupsredet

Turen kan gås med utgangpunkt fra Haukeliseter fjellstue (noe lengre tur), eller fra Nupshallene (kortere tur med parkeringsmuligheter i sommerhalvåret). Herfra følger man merket sommersti mot Middalsbu. Stien går i fint og lettgått terreng inn Nupsdalen forbi Nupstjørna. Siste partiet opp mot selve Nupsredet er noe brattere. Punktet er markert med en varde og gir fantastisk utsikt over Ryfylkeheiene. 

Turen er på 6 kilometer tur/retur og tar omtrent 2,5 timer. 

"Kjøttkaka"

Toppen av "Kjøttkaka" er en av de mest besøkte toppene i nærområdet rundt Haukeliseter. Toppen kan sees fra stuevinduet på fjellstuen, har fått sitt kallenavn ettersom fjellet ser ut som formen til en kjøttkake. Turen starter fra Haukeliseter fjellstue på grusveien mot demningen. Følg deretter merket sti mot Holmavatn. Ved stidele etter første bro følger man merket sti inn Kistedalen. Alternativt kan man leie kajakk og kano og padle første strekket over Ståvatn. Etter omtrent 4 kilometer møter man et nytt stidele hvor den ene tar deg til toppen av Kista og den andre til "Kjøttkaka". 

Turen er på 10 kilometer tur/retur og tar omtrent 4 timer. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Supertilbud på medlemskap

I forbindelse med markeringen av Kom deg ut-dagen har DNT supertilbud på medlemskap: bli medlem for resten av 2020 og få medlemsakp for 2021 på kjøpet. Tilbudet gjelder fra 5. - 11. september ved innmelding og betaling her

Medlemskap i DNT gir blant annet rabatter på overnatting, mat og aktiviteter på Haukeliseter. Er du ikke medlem enda, er dette en gylden anledning til å bli det. 

Les mer her


Skrevet av Marthe Trondsen 2. september 2020