Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

17. mai på Haukeliseter

Foto: Håkon Aarthun

Oppdatert informasjon til deg som skal feire 17. mai med oss på Haukeliseter Fjellstue: 

Det er meldt om store snømengder de neste dagene, og grunnet skredfare ser vi oss nødt til å endre turmålet for toget som opprinnelig skulle gå til Kistenuten. Dette toget vil i stedet gå til Vesle Nup. 

Turen til Vesle Nup tar 4-5 timer, og kan gjennomføres på både fjellski og randonee ski. Turen går i relativt lett høyfjellsterreng og på toppen venter en mektig utsikt over Hardangervidda. For å få en jevn opp- og nedstigning vil turen starte fra Ulevåplatået, et par minutters kjøretur fra Haukeliseter fjellstue. Avreise med bil fra Haukeliseter klokken 10. Gi beskjed til resepsjonen dersom du har behov for transport. For de som ønsker å møte opp direkte på Ulevåplatået er oppmøte klokken 10.15. 

Turen til Kista gjennomføres som planlagt med oppmøte klokken 11 utenfor resepsjonen. 

Husk norske flagg, 17.mai-sløyfer og godt humør. I togene blir det allsang med kjente melodier, og på toppen blir det holdt en kort 17.mai-tale før vi synger nasjonalsangen. 

Du er også hjertelig velkommen til å delta på flaggheising på Haukeliseter klokken 08. 

Etter turene blir det servert 17.mai-meny (se informasjon under). 

Vi gleder oss til å ferie nasjonaldagen med deg!


_____________________________________________________________________________________

Akkurat nå er det drømmeforhold i fjellet - og hva passer vel bedre enn å feire Norges nasjonaldag i vakre omgivelser på Haukeliseter?

Ta på bunaden (eller annet valgfritt antrekk) og bli med å gå i 17.mai-tog. Det blir arrangert to fellesturer fra Haukeliseter:

Turalterntaiv 1: Haukeliseter - Kista 

Toppen av Kista (1303 moh.) kan sees fra vinduene på Haukeliseter, og er å betrakte som en klassiker på fjellstuen. Turen tar mellom 2 og 3 timer tur/retur Haukeliseter, og passer for alle. Turen kan like fint gjennomføres på fjellski som randonee ski. 

Oppmøte utenfor resepsjonen kl. 11.00

Turalterntaiv 2: Haukeliseter - Kistenuten (OBS! Grunnet skredfare erstattes denne turen med tog til Vesle Nup)

Kistenuten (1647 moh.) er en fantastisk tur som tar deg gjennom de tre fylkene Vestland, Rogaland og Vestfold og Telemark. Turen tar omtrent 7 timer tur/retur. Turen kan like fint gjennomføres på fjellski som randonee ski.

Oppmøte utenfor resepsjonen kl. 10.00

Påmelding gjøres til info@haukeliseter.no. Husk å merke påmeldingen med hvilken tur du ønsker å delta på. Maksimalt 50 deltagere per tur. Personer utenfor samme husstand bes holde minimum 1 meter avstand til hverandre. 

Etter fellesturen blir det servert egen 17. mai-meny. Vi har satt sammen en speketallerken bestående av spekeskinke, fenalår, spælsnabben, potetsalat og eggerøre til hovedrett (170,-/180,- medlem/ikke-medlem). Dagen dessert på nasjonaldagen blir Haukeliseters egen pavlova med vaniljekrem og bær (72,-/80,- medlem/ikke-medlem).

Ønsker du å bestille overnatting? send en e-post til info@haukeliseter.no

For at feiringen skal være trygg for deg og våre ansatte ber vi deg om les mer om vårt tilbud, hvilke restriksjoner som gjelder  og hvordan vi praktiserer smitteverntiltakene.Les mer her

Endringer kan forekomme. Følg med på www.haukeliseter.no for oppdatert informasjon.