Gjenåpning av Haukeliseter

Foto: Håkon Aarthun

Fredag 1.mai kl. 10:00 åpner vi dørene igjen, helt sikkert! Vi åpner ikke dørene helt på vidt gap, men litt på gløtt slik at alle smittevernstiltak skal overholdes. Nå har vi gledet oss og forberedt oss godt denne uken, ditt besøk her hos oss skal være tryggest mulig. Og vi håper at du også hjelper til med å overholde gjeldende tiltak, slik at vi sammen sørger for trygge gode fjellopplevelser og en fortsatt åpen Haukeliseter fjellstue.

Først og fremst er det viktig at du som kommer som gjest hit til oss er frisk. Det gjelder både deg som skal overnatte, og deg som skal stoppe innom på vei over fjellet eller vil ta en dagstur på ski i fjellheimen.

Som tidligere informert er det kun fjellrommene våre som er tilgjengelig for overnatting, da disse har egne bad med dusj/wc. Og det er kun tillatt med samme husstand på et rom. Alle bookinger må skje via mail til info@haukeliseter.no. Dessverre kan vi ikke ha telt og bobil på vårt anlegg per nå. Vi vil heller ikke kunne leie ut utstyr i tiden fremover, og vår stamp og badstue er stengt, men det er noen åpninger i isen på Ståvatn om man ønsker et forfriskende bad.

Alle gjester oppfordres til å vaske seg inn og vaske seg ut, å benytte håndsprit på vei inn og ut er et minimum. Hold avstand til andre gjester i alle fellesarealer (kasser, butikk, restaurant), og ta ikke på mer enn nødvendig i butikken og i fellesarealer ellers. Boende gjester oppfordres til å bruke toalett de har på egne rom og ikke fellestoalettene.

Det vil være et maksimalantall med personer vi kan ha innendørs samtidig, det kan dermed bli slik at man må vente utendørs. Gjester som skal stoppe innom oppfordres til å vise hensyn til hverandre slik at man ikke blir ventende ute altfor lenge. Bakeri Nansen vil ha åpent utsalg i Nansenbygget i helgene fremover, der kan man kjøpe boller, påsmurte bagetter og brød til å ta med. Forhåpentligvis bidrar dette også til at våre gjester fordeles naturlig. Det vil ikke være utsalg av bakervarer i hovedbygningen når utsalget i Nansenbygget holder åpent.

For våre boende gjester blir det frokost i to bordsetninger (her er alle rom forhåndsfordelt), med frokosttallerkener som inneholder et godt utvalg av diverse pålegg og tilbehør i tillegg til vårt velsmakende hjemmebakte brød. Ønsker man å smøre seg niste vil man kunne gjøre dette, man får da en ekstra frokosttallerken og lager en niste utfra denne. Ønsker du termospåfyll, ønsker vi at termosen du leverer inn er vasket/spritet før du setter den fra deg.

Det vil være treretters servering fredag og lørdag (NB: ikke fredag 1.mai) med et svært begrenset antall i tillegg til vår á la carte. Og selv om vi fjerner buffet, så forsvinner ikke kjøttkakene og rømmegrøten av den grunn, dette finnes fortsatt på menyen.

Skrevet av Marcus Andersson 28. april 2020