Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Haukeliseter fjellfestival 7. – 10. mai

For tredje år på rad inviterer Haukeliseter fjellstue til en sosial og hyggelig langhelg for alle skiinteresserte. Det blir toppturer og bortover-turer på ulike nivåer, konkurranser, kurs, foredrag, musikk og god mat. Dette vil du ikke gå glipp av!

Dette er helgen da vi samler alle tur- og fjellinteresserte på Haukeliseter fjellstue som vil være utgangspunktet for helgen. Uavhengig av om du er nybegynner eller har gått på tur i flere år, vil vi tilby turer tilpasset til deg og dine ønsker. Det settes opp både lange og korte turer, turer med kun fokus på selve turen og det sosiale. Noen turer vil ha kursinnslag, sist år var dette turer med skredfokus og splitboard-fokus. Tilbake på Haukeliseter etter en fin dag vil det bli satt opp forskjellige foredrag og aktiviteter utover kvelden.

For å få ta del i alt gøy som skjer denne helgen trenger du kun et festivalpass. Da er alt av aktiviteter inkludert og ingen ekstra kostnader tilkommer. Les mer om festivalpasset lengre ned.

Festivalpass

Med festivalpass får du tilgang til alle aktivitetene som turer, konkurranser, kurs, foredrag, musikk og alt annet som skjer på Haukeliseter i forbindelse med Haukeliseter Fjellfestival. Priset for festivalpass er kun 1799,-/1999,- (medlem/ikke medlem). Nytt i år er at alle som kjøper festivalpass får et gratis prøveabonnement hos UTE, med to UTE-blader og tilgang til alt digitalt innhold.

Påmelding til de forskjellige turene vil gjøres på stedet. Hver kveld vil turer for påfølgende dag angis, og da er det førstemann til mølla-prinsippet for påmelding til turene. Noen turer vil det være begrenset med plasser på, men det vil uansett finnes fine turer for alle med festivalpass.

Husk at det er obligatorisk med skredutstyr (søker/mottaker, søkestang og spade) for turene med alpint utstyr.

Overnatting

Vi tilbyr ulike varianter av overnatting i forskjellige prisklasser. Rimeligste alternativet vil være telt der du betaler kun 80,- per person for hele festivalen. Ønsker du et rimelig alternativ, men likevel å sove innendørs er det plass på sovesal eller stabbur, her er prisen for medlemmer 247,- per natt. På stabburet finnes mulighet for å lage sin egen mat for de som ønsker, men vi kan dessverre ikke tilby de på sovesal eller i telt noen kjøkkentilgang. Ønsker dere litt mer komfort kan vi tilby selvstellsrom med dusj og toalett i gangen, samt et minikjøkken på rommet. Eller så har vi fjellrom for de som ønsker å unne seg litt luksus og komfort, private rom med oppredde senger og dusj/toalett på rommet. En god natts søvn er viktig for å lade batteriene.

Les her for mer informasjon om de forskjellige romtypene. ​​​​​​​

Overnatting bookes enklest via mail til info@haukeliseter.no,​​​​​​​ vennligst angi at dere skal på Haukeliseter fjellfestival.

Mat

For deg som vil fokusere på skikjøring, treffe nye folk og nyte mest mulig av helgen vil vi tilby alle deltakere fullpensjon med frokost, niste til tur og middagsbuffet om kvelden. Middags-bufféen serveres enten i restauranten eller direkte fra grillen, det vil være avhengig av været. Det vil også finnes vegetariske alternativer.

Pris for dette er 1335,-/1635,- (medlem/ikke medlem) for hele helgen, noe rimeligere for de på fjellrom da de allerede har frokost inkludert. Prisen inkluderer 3*frokost, 3* niste m/ termospåfyll, 3*middagsbuffet.

Dette bookes gjerne samtidig som overnatting på mail til info@haukeliseter.no. Husk å oppgi eventuelle allergier eller spesialkost her også.

Det vil også være mulig å bestille mat fra fjellmenyen som vil ha åpent som vanlig, hvor det er mulig å få kjøpt seg forskjellige tallerkenretter.

Program

Aktiviteter som vi allerede nå har klare på programmet, og som er inkludert i festivalpasset er:

Toppturer
Fjellskiturer
Foredrag
Konkurranser
Bildevisning fra dagens turer 
Afterski
Stamp & badstue

Programmet oppdateres fortløpende, og lengre ut på vinteren vil vi også presentere et mer spesifisert program.

Foto: Cornelius Nergård

Leie av utstyr

Har du ikke eget toppturutstyr, men har lyst til å prøve deg på det?

Vi har utleie av skredpakker med sender/mottaker, søkestang, spade og ski-sekk, samt at vi har klær fra Bergans til utleie. For booking av dette, send oss en mail til info@haukeliseter.no

Toppturutstyr kan ofte leies i de fleste storbyene og skisenter, ta kontakt med din lokale butikk og spør. Haukelifjell skisenter har noen topptur-pakker til utleie som kan hentes opp og leveres på Haukeliseter fjellstue. For booking av topptur-pakke fra Haukelifjell skisenter, ta kontakt med utleie@haukelifjell.com.

Skrevet av Marcus Andersson 26. november 2019