Møt vår nye kjøkkenledelse

Jessika Svensson er vår nye kjøkkensjef. Datteren Isabelle koser seg også på kjøkkenet når hun får være med mamma på jobb.
Jessika Svensson er vår nye kjøkkensjef. Datteren Isabelle koser seg også på kjøkkenet når hun får være med mamma på jobb. Foto: Veronika Sund

Jessika Svensson overtok rollen som kjøkkensjef ved nyårsskiftet, mens tidligere kjøkkensjef, Allan Nielsen, har takket for seg og søker nye utfordringer innenfor kokkeyrket ved Sanderstølen i Valdres. De to siste månedene før skiftet har disse to lederkokkene jobbet side om side på kjøkkenet for å sikre en mest mulig glidende overgang. Hvem sier at ”jo flere kokker dess mere søl”?

Under personalets nyttårsmiddag var det flere som ble rørt da Allan holdt tale. Her poengterte han at det er vemodig å forlate en plass der han både har jobbet og bodd i over to år. Samtidig, gleder han seg til å ta fatt på nye utfordringer ved den nye arbeidsplassen. Vi ønsker Allan lykke til videre på ferden!  Vi vil også ønske Jessika hjertelig velkommen tilbake!

Avtroppende kjøkkensjef, Allan Nielsen, sammen med Jessika Svensson, vår nye lederstjerne på kjøkkenet.
Avtroppende kjøkkensjef, Allan Nielsen, sammen med Jessika Svensson, vår nye lederstjerne på kjøkkenet. Foto: Veronika Sund

Fjellmatspesialisten

Jessika Svensson er nemlig ikke noe ukjent fjes ved fjellstua. Hun har tidligere jobbet her fra 2011 til 2015. Nå har hun kommet tilbake til oss, denne gangen sammen med mann og barn. I mellomtiden har hun utført profesjonen sin i den svenske fjellheimen, ved Kvikkjokk fjällstation i Sverige. ”Det er en frihet å jobbe på fjellet!”, utbryter Jessika. ”Man får tilgang på så mange bra produkter fra små leverandører. Riktignok må man jobbe litt for å finne dem, men når man først har kontaktene, så er de gode å ha.”

Videre skryter hun av hvor fantastisk det er å være tilbake i arbeid på Haukeliseter fjellstue. Veldig mye har endret seg siden forrige gang; kjøkkenet, som store deler av resten av fjellstua, er nyoppusset og fint, og et nytt bakeri har kommet til. Stillingen hennes er heller ikke den samme som sist. Hun har riktignok fått forespørselen om å være kjøkkensjef en gang før, men den gangen ville hun gjerne stå mer på kjøkkenet framfor å gjøre kontorarbeid, så hun valgte da å rykke opp fra kokk til soussjef i stedet. Nå føler hun seg mer erfaren og klar for lederstillingen. Det som motiverer Jessika, er nettopp muligheten til å stadig utvikle seg videre, og det opplever hun at hun vil få gjøre i tiden framover.

I tillegg til å fremme lokale matleverandører, ønsker Jessika å satse på å minske matsvinnet, noe som er en stor utfordring i restaurantbransjen. Hun vil lede staben sin til å komponere retter som bidrar til å få ned svinnandelen. Rettene skal også ha som mål å vise fram og løfte de lokale råvarene. For å lykkes, betyr det øvrige kjøkkenpersonalet alt for henne. Bare når de hjelper og støtter hverandre, blir driften vellykket.


Familielykke på fjellet

Med seg på lasset har Jessika datteren, Isabelle, og den trofaste partneren og samboeren hennes, Hans Peters. I Kvikkjokk delte paret på kjøkkensjefsstillingen, så de er vant til å jobbe tett sammen. Nå skal de også utgjøre et lederteam på kjøkkenet vårt, da Hans har fått ansvaret for de populære treretters middagene våre. 

Kjærlighetshistorien deres begynte faktisk på Haukeliseter for fem år siden, så de er et ekte ”Haukeli-par”! Jessika vikarierte som kjøkkensjef sommeren 2014, og nettopp i denne perioden dumpet søknadsbrevet fra Hans ned i posthyllen hennes. Instinktet lurte henne ikke da hun ansatte ham. Han kom i en fart rett fra storbyen Amsterdam, og han viste seg å være både en dyktig fjellkokk og en trygg og god livsledsager.

Noe som ikke har endret seg de siste årene, og som er en annen drivkraft som har bragt Jessika tilbake til høyfjellet, er den nydelige utsikten utenfor stuevinduet. ”Her er det bare å gå rett fra jobb og ut på tur!” Datteren, Isabelle, har raskt funnet seg til rette på setra. Hun sjarmerer både gjester og personal i senk, og når foreldrene har fri, kan hun leke i snøen eller sitte i pulken bak pappa Hans som drar henne på ski.


Dessert fra en treretters meny.
Dessert fra en treretters meny. Foto: Jessika Svensson
Hans og Isabelle på skitur.
Hans og Isabelle på skitur. Foto: Marcus Andersson
Vi kan dessverre ikke vise informasjon om artikkelforfatteren(e) grunnet planlagt vedlikehold i enkelte av våre systemer. Vedlikeholdet foregår — vennligst sjekk tilbake etter dette.