Ny bestyrer på Haukeliseter fjellstue

Håkon Aarthun, ny bestyrer på Haukeliseter Fjellstue
Håkon Aarthun, ny bestyrer på Haukeliseter Fjellstue Foto: Christian Lønseth

Høsten er her, og fra 1. september er Håkon Aarthun ny bestyrer på Haukeliseter fjellstue.

Etter fire og et halvt år på Haukeliseter, som resepsjonist og resepsjonssjef, tar Aarthun over bestyrerrollen på Haukeliseter fjellstue. Med bred erfaring fra fjellstuen og utdannelse innen hotelledelse, er han nå klar for nye utfordringer.

Glad i friluftsliv

– Det føles stort å lede Norges beste destinasjon, sommer som vinter. Heldigvis har jeg Norges beste medarbeidere med meg, som var en avgjørende faktor da jeg takket ja til stillingen, sier Aarthun.

Til tross for at det blir mye jobb ser Aarthun fram til å fortsette med et aktivt friluftsliv i naturen rundt setra, hvor han nyter både de små rusleturene og de lengre utfordrende turene. Felles for turene er at han liker å ha med seg kameraet, som kommer frem på veggene på fjellstuen og på sosiale medier. 

Ny arbeidsoppgaver

Nå som Aartun fratrer stillingen som resepsjonssjef, så tar tidligere resepsjonist Dagmara Wieczysta over ansvaret. Med stor erfaring fra det daglige resepsjonsarbeidet på Haukeliseter er hun klar for den nye utfordringen. Wieczysta har i løpet av de to og et halvt årene hun har arbeidet på Haukeliseter også sluttført sin master innen reiseliv og internasjonal hotelledelse.

– Jeg ser virkelig frem til de nye utfordringene som avdelingsleder, og til bli en del av det gode leder-teamet på Haukeliseter. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å levere fine opplevelser til våre gjester, akkurat som Håkon har gjort før meg. Det føles stort å få bidra i den videre utviklingen av Stavanger Turistforening sin største hytte, sier Dagmara Wieczysta.

Ny bestyrer, Håkon Aarthun og ny resepsjonssjef, Dagmara Wieczysta
Ny bestyrer, Håkon Aarthun og ny resepsjonssjef, Dagmara Wieczysta

I tillegg til det daglige arbeidet fremover, så satses det på vedlikehold og oppgradering av bygningene på setra. 

– Tidligere bestyrer Ole Øiseth brant virkelig for videreutviklingen av bygningene. Han har gjort en fantastisk jobb, og vi vil fortsette med en trinnvis oppgradering av bygningsmassen over de neste årene, sier Aarthun. 

​​​​​​​Klar for høstferien

Felles for de som arbeider på Haukeliseter fjellstue er en interesse for fjell og natur.

– Vi setter pris på at vi har den vakre naturen som vår bakgård, der vi kan bruke fritiden vår nesten hver dag sommer som vinter. Haukeliseter Fjellstue er et perfekt sted for alle som er glad i natur og friluftsliv, sier Wieczysta.

Og nå som sesongens første snø ligger på toppene rundt Haukeliseter gleder de fleste som arbeider på Haukeliseter seg til en lang og fin vinter.

– Først ut blir det høstferien, som vi ser veldig frem til. Vi skal ha skattejakt, pinnebrød og bålkos, villmarksspa og mye mer, forklarer Wieczysta. 

Foto: Marcus Andersson

Skrevet av Marcus Andersson 17. september 2018