Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Expedition Amundsen 2018

Foto: Marcus Andersson

Startskuddet har gått, og 200 deltakere er på vei over Hardangervidda med 40 kg pulk og 100 km foran seg.

Det var en forventningsfull og spent stemning her på Haukeliseter i dag tidlig, 200 spreke og turglade deltakere skulle ta fatt på kanskje verdens tøffeste skirenn med pulk. På startstreken fant vi deltakere med mye erfaring som Alexander Gamme, men også noen andre kjente navn som Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Kjartan Bergsvåg fra Jakten på kjærligheten sto også på startstreken og skulle nå teste seg på Hardangervidda, men flertallet av de startende er vanlige turfolk med en ekstra forkjærlighet for å tyne kroppen maksimalt og utfordre seg selv.

For en start; strålende sol og vindstille, store smil og en liten gjeng publikummere som sto og heiet opp første bakken! Etter mange måneder med hard trening for mange, venter nå timer av spenning, adrenalin, svette og muligens noen tårer for deltakerne.

Har du lyst til å følge deltakerne så finner du live oppatering her: https://map.racetracker.no/?race=EXA18

Har du lyst til å selv komme deg ut på tur, lang eller kort? Da har vi masse fine turmuligheter her rundt Haukeliseter Fjellstue, her finner du noen fine turtips for fjellskiturer. ​​​​​​​

Foto: Marcus Andersson

Skrevet av Marcus Andersson 22. februar 2018