Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Nytt turår og nytt turmagasin

Det mangler ikke på bredde og turglede i STF sin turkalender fremover! Totalt finner du over 700 aktiviteter i 2018. I årets TURglede serverer vi noen smakebiter blant fellesturene, som kanskje kan friste deg og dine.

– Vi ønsker å vise noe av bredden i turistforeningens tilbud i Sør-Rogaland. I TURglede finner du alt fra krevende ekspedisjoner i høyfjellet til turer i nabolaget. Vi har tilbud til de yngste smårollingene, til pensjonister, og til de som trenger tilrettelegging for å komme seg ut på tur, sier Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening. 

 TURglede-magasinet er gratis og distribueres i Sør-Rogaland i uke 48. For de som ikke mottar et eksemplar i postkassen, så kan du lese magasinet HER eller hente en utgave i Tursenteret i Kannik.

​​​​​​​Alle turer og arrangementer på Haukeliseter fjellstue er ikke inkludert, men vi har over 50 egne turer og arrangement planlagt for 2018. I tillegg tilrettelegger vi for barneaktiviteter i ferietider. En oversikt over Haukeliseters alle turer og arrangement finner du her.

Innen kort tid vil du også finne TURglede-magasinet her på Haukeliseter, og ha muligheten til å sitte og planlegge din neste tur i peisestuen.

Friluftslivets kinderegg

– Fysisk aktivitet, naturopplevelser og sosialt samvær er en uslåelig kombinasjon. Det ligger i vår natur å ville utforske, oppdage, strekke oss – og dele tur- og naturgleder med andre, forklarer Falck.

Samtidig reflekterer han over at jo flere folk som finner veien ut i naturen og på tur, så øker slitasjen på terrenget og andre uheldige bivirkninger.

–Skal friluftsaktiviteten kunne fortsette å vokse, så må vi sammen gjøre det innenfor de rammer som naturen kan tåle, og bli mer bevisst på de skadene som oppstår etter oss. Det er noe vi har med oss hver eneste dag på jobb, i Stavanger Turistforening. 


Skrevet av Marcus Andersson 1. desember 2017