Haukeliseter Fjellstue åpner ladested for elbiler

Foto: Marcus Andersson

På Haukeliseter får du nå ladet din elbil med Fortum Charge & Drives nye ladestasjon. Nå får du virkelig tatt elbilen din mot nye høyder.

Med det nye ladestedet, som ligger på 1000 meter over havet, er det et av Norges høyest beliggende ladesteder for elbil. Det bidrar til nok en unik mulighet for ferdsel med elbil. På Den Norske Turistforeningens storhytte, Haukeliseter Fjellstue, er det plassert to hurtigladere med CCS og CHAdeMO (50kW) og én mellomrask ladestolpe Type 2 (22kW) med to uttak.

På Haukeliseter Fjellstue er vi utrolig glade for å få på plass et ladested for elbil!

– Vi på Haukeliseter er godt fornøyd med å få på plass et ladested her hos oss. Det er et godt tilbud til folk på vei over fjellet og passer bra inn i vår miljøprofil, sier bestyrer Ole Øiseth på Haukeliseter Fjellstue.

Med over 20 000 fjellglade overnattingsgjester årlig, i tillegg til de mange som kommer innom på besøk og en spisepause, er vi turistforeningens mest populære hytte. Å kunne tilby både overnattende gjester og dags- og lunsjgjester lading av elbil, ser vi som et stort skritt for å kunne gi flere en bedre opplevelse. Nå kan du lade bilen samtidig som du selv fyller på med energi i form av Norges beste veimat – en utmerkelse fra bladet Motor som vi ble tildelt i 2017. Les hele saken her.

Turistforeningens første ladested

Fortum Charge & Drives ladested på Haukeliseter er det første i sitt slag ved Den Norske Turistforeningens hytter. Det er satt opp i samarbeid med Enova og Stavanger Turistforening, og Stavanger Turistforening spesielt bidrar mer enn gjerne til at både elbiler og de som kjører dem får påfyll av energi når de er på vei over fjellet.

– Haukeliseter har alltid vært en skysstasjon. Når det nå kommer nye og mer miljøvennlige transportformer over fjellet, er det spesielt hyggelig at vi kan bidra til at både folk og elbiler kan få påfyll på høyfjellet mellom øst og vest, sier daglig leder i Stavanger turistforening Preben Falck.

Gir trygghet i høyden

– Dette ladestedet sørger for at elbilister får muligheten til overfart via fjellovergangen over Haukeli, sier markedssjef Elise Thorvaldsen i Fortum Charge & Drive.

Med tanke på rekkevidde og strømbruk for elbil ved bratte stigninger, er det meget viktig for elbilister med den tryggheten ladesteder plassert i høyere strøk gir.

– Ladesteder plassert ved lokasjoner som dette gjør det trygt for elbiler å kjøre over fjellet, fortsetter Thorvaldsen.

Foto: Marcus Andersson

Skrevet av Marcus Andersson 8. november 2017