Fint til Vesle Nup nå!

Foto: Marcus Andersson

Snøen smelter kjapt i år og fottursesongen er allerede  i gang, det meste av snøen har smeltet tidligere enn normalt. Det tørre været gjør at stiene tørker godt opp og det lover bra for den kommende fottursesongen.

Allerede nå er nesten hele stien opp til Vesle Nup snøfri og stein er tørr og fin. Noen små snøbruer som man trenger å være forsiktig med og heler å gå rundt. Lenger nord liger det fortsatt en del snø da mye av terrenget her ligger i nordsider og snøen smelter litt langsommere. Men hvis været fortsetter slikt vil det snart være mulig å gå tørrskodd til Hellevassbu også.

For booking av din neste fjellferie, send din bestilling til info@haukeliseter.no 

Vesle Nup er en klassisk topp for gjestene på Haukelister, og ligger ca 6 kilometer nord for Haukeliseter i relativt lett høyfjellsterreng, og er en frittliggende fjelltopp med fin utsikt. Man følger DNT-stien fra Haukeliseter nordover mot Hellevassbu, før man tar av mot øst til selve toppen. Vesle Nup er lett å finne, godt synlig på det relativt flate Hardangervidda-platået som toppen jo ligger. Fra man kommer opp bakkene rett nord for Haukeliseter og innover mot Vesle Nup, ser man hele tiden toppen i horisonten. Kart for planlegging av turen finner du her, og kart for å ta med deg på turen kan du kjøpe i våres resepsjon.

Lyst på å prøve deg på noen av de andre toppene rundt Haukeliseter? Her har vi samlet våres favoritter.

Velkommen til fjells!

Foto: Marcus Andersson
Foto: Marcus Andersson
Foto: Marcus Andersson

Skrevet av Marcus Andersson 8. juni 2018