Øksnavadturen - nærtur på Jæren (1324)

Fellestur

Dato
10. mars kl. 17:30 - 19:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1324
Dette arrangementet er over!

Dette er ein ny nærtur i 2021!

På Øksnevad vidaregåande skole er det opparbeida ein 6 km lang natur- og kultursti. Løypa går dels på skogssti, dels på grusveg. Turen tek i underkant av 2 timar, er lettgått men ikkje eigna for barnevogn/rullestol. 

Koleis finna fram/parkera: Adkomst via rv.44. Ta av til skulen og parker på skilta parkeringsplass ved veksthuset.

Turen starter med ein runde på austsida av rv. 44. Frå fugletårnet er det god utsikt over naturreservatet Øksnevadtjørna. Vidare går turen gjennom skogen til Figgjoelva og naturreservatet Lonavatnet. Begge reservatene er verna grunna fuglelivet. Etter å ha kryssa over til vestsida av rv. 44 går vi opp til turens høgaste punkt Øksnevadvarden 50 moh. Vi tek turen bortom Hidlaren før vi går ned til gapahuken ved elva.  Navnet Øksnavad betyr «vadestaden til oksane». På andre sida av elva ligg Stangalandshelleren kor arkeologane har gjort det eldste funnet av bein etter tamfe i Norge datert til rundt 3200 f.kr.

 • Oppmøte
  P-plass ved Øksnevad vidaregåande skule, adr Jærvegen 990, 4351 Kleppe kl 17.30
   
 • Turleiar: 
  Kirsten Olafsrud Vestvik, mobil 488 94 736
   
 • Påmelding
  På grunn av smittevern må vi avgrensa gruppestorleiken til maks 30 deltakarar og vi krev påmelding for å delta. Vi følgjer STFs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese meir om denne her.

Denne turen er ein av nærturane som går kvar annan onsdag kl 17.30 på Jæren. Nærturane er eit samarbeid mellom Jæren Turlag og kommunane Time, Hå, Klepp og Gjesdal. Jæren turlag har eit fadderlag som har ansvaret for merkinga av 23 næturer i dei fire kommunane.

Øksnavadturen - nærtur på Jæren (1324)

Dette er ein ny nærtur i 2021! På Øksnevad vidaregåande skole er det opparbeida ein 6 km lang natur- og kultursti. Løypa går dels på skogssti, dels på grusveg. Turen tek i ...

Kontaktinformasjon: