Dugnad som arbeidspraksis

Dugnad

Fra dato
12. november kl. 09:30
Til dato
16. desember 2020 kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Dugnad, Vedlikeholdsarbeid, Merking, Inkludering, Mangfold, Ambassadør, Rydding, Arbeidstrening, Fadder
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dugnadsgruppa , Sandnes Turlag , STF 60+ , Voksengruppa STF
Dette arrangementet har allerede startet!

Vi søker frivillige til nytt inkluderingsprosjekt i samarbeid med Flyktningeseksjonen.

Målet er å tilby arbeidspraksis via dugnad og en felles arena for nettverksbygging for 7 deltakere fra Flyktningseksjonen. STF er en super arena for å skape og opprettholde sosialt fellesskap og inkludering uavhengig av sosial, kulturell og økonomisk bakgrunn. Vi vet at deltakelse i frivillig aktivitet gir mestring, selvtillit, samhørighet og verdifulle erfaringer som kommer til nytte også i arbeidslivet, og nå er vi på jakt etter frivillige som ønsker å være en del av dette flotte prosjektet som er støttet av IMDI. Prosjektleder Johanne Fjelde (johanne@stf.no) er på plass og allerede neste uke (uke 44) starter gruppen opp. 

Deltakerne:
Pågangen/søkere fra Flyktningseksjonen har vært god og nå har vi trukket ut 4 heldige menn og 3 kvinner (fra Syria, Etiopia, Kongo, Eritrea, Iran og Usbeskistan) til praksis hos oss. Disse skal få kurs og arbeidspraksis i Stavanger turistforening sammen med STF frivillige. 

Hvordan organiseres oppgavene?
Prosjektleder Johanne Fjelde organiserer arbeidet. Arbeidet vil primært skje i Stavanger og Sandnes området (Dyrsnes, Gramstad, Nodhagen). Vi trenger fleksible frivillige som kan jobbe "skulder til skulder" sammen med deltakerne. Å snakke/praktisere Norsk blir like viktig som selve arbeidet. Norsk kunnskapen er varierende så smil/kroppspråk/nysgjerrighet og tålmodighet vil komme godt med.

Typiske arbeidsopgaver kan være:

  • Kløyve ved
  • Vedlikehold av hytte, innvendig og utvendig
  • Rydde stier og merke stier
  • Rigging og rydding, arrangement og aktiviteter
  • Matlaging

Hvem ser vi etter?
Du like å treffe nye mennesker og bli kjent med andre kulturer. Du er tåmodig og løsningsorientert. Du trenger ikke å kunne tenne bål eller være en friluftsekspert, men du må like å være ute sammen med andre! Vi vil jobbe både inne og ute og arbeidsoppgavene vil være enkle, men varierte. Som fivillig vil du få tilbud om å delta på aktuelle kurs og seminar hvis du ønsker. Har du bil er det flott, men ikke et krav, vi betaler transport/km.godtgjørelse. Det er et ønske at de frivillige følger gruppen fast en dag i uken, men vi har full forståelse for at du ikke har anledning til å være med hver uke. Arbeidsdagen for deltakerne i praksis er fra kl 08.30-16.00, men kjernetiden for de frivillige er 09.30-14, altså 4,5 timer. 

Når og hvor?

  • I utgangspunktet en dag i uken 4,5 timer tirsdag og/eller onsdag. Endel av arbeidet vil følge STFs årshjul.

  • Arbeidet vil primært skje i Stavanger og Sandnes området (Dyrsnes, Gramstad, Nodhagen)

Høres dette spennende ut?
Ta kontakt med Johanne Fjelde for mer info! johanne@stf.no 

 

 

Kontaktinformasjon: