Dugnad som arbeidspraksis

Dugnad

Fra dato
12. november 2019 kl. 09:30
Til dato
16. desember kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Dugnad, Vedlikeholdsarbeid, Merking, Inkludering, Rydding, Arbeidstrening, Fadder
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dugnadsgruppa , Sandnes Turlag , STF 60+ , Voksengruppa STF
Dette arrangementet har allerede startet!

Vi søker frivillige til nytt inkluderingsprosjekt i samarbeid med Flyktningeseksjonen.

Hvem ser vi etter?
Du like å treffe nye mennesker og bli kjent med andre kulturer. Du er tåmodig og løsningsorientert. Du trenger ikke å kunne tenne bål eller være en friluftsekspert, men du må like å være ute sammen med andre! Vi vil jobbe både inne og ute og arbeidsoppgavene vil være enkle, men varierte. Som fivillig vil du få tilbud om å delta på aktuelle kurs og seminar hvis du ønsker. Har du bil er det flott, men ikke et krav. Det er et ønske at de frivillige følger gruppen fast en dag i uken, men vi har full forståelse for at du ikke har anledning til å være med hver uke. Kjernetiden for de frivillige er 09.30-14. 

Typiske arbeidsopgaver kan være:

  • Kløyve ved
  • Vedlikehold av hytte, innvendig og utvendig
  • Rydde stier og merke stier
  • Rigging og rydding, arrangement og aktiviteter
  • Matlaging

Når og hvor?

  • I utgangspunktet en dag i uken 4,5 timer tirsdag og/eller onsdag. Endel av arbeidet vil følge STFs årshjul.

  • Arbeidet vil primært skje i Stavanger og Sandnes området (Dyrsnes, Gramstad, Nodhagen)

Målet er å tilby arbeidspraksis via dugnad og en felles arena for nettverksbygging for 7 deltakere fra Flyktningseksjonen. STF er en super arena for å skape og opprettholde sosialt fellesskap og inkludering uavhengig av sosial, kulturell og økonomisk bakgrunn. Vi vet at deltakelse i frivillig aktivitet gir mestring, selvtillit, samhørighet og verdifulle erfaringer som kommer til nytte også i arbeidslivet, og nå er vi på jakt etter frivillige som ønsker å være en del av dette flotte prosjektet som er støttet av IMDI. Prosjektleder Johanne Fjelde (johanne@stf.no) er på plass og allerede neste uke (uke 44) starter gruppen opp. 

Deltakerne:
Pågangen/søkere fra Flyktningseksjonen har vært god og nå har vi trukket ut 4 heldige menn og 3 kvinner (fra Syria, Etiopia, Kongo, Eritrea, Iran og Usbeskistan) til praksis hos oss. Disse skal få kurs og arbeidspraksis i Stavanger turistforening sammen med STF frivillige. 

Hvordan organiseres oppgavene?
Prosjektleder Johanne Fjelde organiserer arbeidet. Arbeidet vil primært skje i Stavanger og Sandnes området (Dyrsnes, Gramstad, Nodhagen). Vi trenger fleksible frivillige som kan jobbe "skulder til skulder" sammen med deltakerne. Å snakke/praktisere Norsk blir like viktig som selve arbeidet. Norsk kunnskapen er varierende så smil/kroppspråk/nysgjerrighet og tålmodighet vil komme godt med.

Høres dette spennende ut?
Ta kontakt med Johanne Fjelde for mer info! johanne@stf.no 

 

 

Kontaktinformasjon: