Bli med på flaggermussafari ( 398)

Fellestur

Dato
17. august 2019 kl. 20:45
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Naturlos, Flaggermussafari
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger , Naturvernforbundet Rogaland
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
398
Dette arrangementet er over!

Er du fascinert av flaggermus?  Barnas Turlag inviterer til flaggermussafari ved Mostun natursenter. Guiden vår, Ebbe Nyfors, forteller først om disse fantastiske skapningene og viser lysbilder. Deretter går vi ned til vannet for å søke etter dem i mørket.

Visste du at flaggermus bruker lyd for å navigere i mørket? De sender ut høyfrekvente lyder og "ser" omgivelsene ut fra ekkoet. Til og med insekter klarer de å finne ved hjelp av ekko.  Ved hjelp av lydene flaggermusene sender ut, kan man artsbestemme flaggermusene. I Norge er det oppdaget 12 flaggermusarter. En flaggermus kan i løpet av en natt spise 3000 insekter! Kanskje ikke dumt å bygge ei flaggermuskasse om du plages av mygg? Les mer om disse fantastiske skapningene på nettsidene til Norsk zoologisk forening.

Flaggermusene kommer ikke ut før etter 21.20 når sola går ned. Vi møtes kl 20.45 i Vatneleiren på Vatne i Sandnes. Oppmøtested er endret etter ønske fra vår flaggermusekspert, Ebbe Nyfors.

Bli med på flaggermussafari ( 398)

Er du fascinert av flaggermus?  Barnas Turlag inviterer til flaggermussafari ved Mostun natursenter. Guiden vår, Ebbe Nyfors, forteller først om disse fantastiske skapningene og viser lysbilder. Deretter går vi ned ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Karin Malmin Bøhn
  • June Warland