Dugnad Bakken gard (950)

Dugnad

Fra dato
14. juni 2019 kl. 08:00
Til dato
16. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Dugnad, Vedlikeholdsarbeid,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dugnad Tønsberg og Omegn , Stavanger Turistforening , Strand og Forsand turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
950
Dette arrangementet er over!

Innen ett år skal fjellgården ved Lysefjorden totalrenoveres. Målet er å beholde den unike historiske verdien til gården, og samtidig gjøre stedet hyggelig og praktisk for fjellvandrere. Her vil det bli veldig varierte arbeidsoppgaver. Riving, snekring, vedhugging, rydding og vasking står på programmet. Vi trenger din hjelp!

Mer skal gjøres på dugnad
Byggearbeidet er lagt opp på en litt annerledes måte enn tidligere, for å sikre at enda mer av arbeidet gjøres av frivillige hender. Uten innsatsen fra frivillige ville det omfattende prosjektet ikke vært mulig å gjennomføre innenfor de økonomiske rammene som er satt fastslår byggeleder Jan Erik Lyngstad. Prosjektet har et budsjett på 7 millioner kroner. Av dette er verdien av dugnadsinnsatsen estimert til 1,35 millioner kroner.

Det hvite og røde våningshuset er et kjent og kjært syn for mange vandrere langs Lysefjorden. Det gamle huset ble fraflyttet av Johannes Bakken i 1973, og er fullspekket med historie i veggene. Alle materialene er hentet med håndmakt og saget opp på Bakkens eget sagbruk. Gårdens siste bonde brukte faktisk hele seks år på å bygge huset. Nå skal bygget renoveres og tilbakeføres til mest mulig original stand, men for å bli et fullverdig selvbetjent tilbud bygger vi på et nytt bislag for å gi huset fasiliteter som tilfredsstiller dagens krav fra fjellvandrere. I tillegg blir det altså et nytt anneks, samt et nytt sanitærbygg. Prosjektet skal være ferdig innen våren 2020. 

Reise/transport kombibåt inn til Bakken: 
Transport til Lauvvik fredag gjøres ved kameratkjøring/oppsatt bil STF eller buss. Deltakere avtaler direkte seg imellom på Facebook-gruppen "STF Bakkens venner intern"

  • Avreise fra Stavanger fredag: 13.00
  • Avreise fra Lauvvik fredag: 13.55 /16.45
  • Hjemreise fra Bakken søndag: 15.59/18.14
  • Andre avganger

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Deltakere må ha gode fjellstøvler og arbeidsklær for vår-/sommerturer i fjellet, og som er vann- og vindtette. Ullundertøy.  Lue og hodelykt er viktig.  Lakenpose eller sovepose skal brukes på hytta.  Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNT's pakkeliste for fjellet om sommer følges.  

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Solbriller, solkrem, kikkert og fotoapparat, samt snacks og snop. Brødmat og middag handles inn på fellesen.  

Medlemskap i DNT
Denne turen er gratis. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Dugnad Bakken gard (950)

Innen ett år skal fjellgården ved Lysefjorden totalrenoveres. Målet er å beholde den unike historiske verdien til gården, og samtidig gjøre stedet hyggelig og praktisk for fjellvandrere. Her vil det ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Erik Lyngstad