Dugnad Sandsa - en ny æra har startet (772)

Dugnad

Fra dato
14. juni 2019 kl. 08:00
Til dato
16. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Dugnad, , Fellestur,
Arrangører
STF 60+, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
772
Dette arrangementet er over!

Sandsa – STFs stolthet og flaggskip fra 1949 går nå inn i en ny epoke. Sterke krefter jobber for å ta tilbake hytta som vinterhytte, samtidig som venner av Sandsa har mange ideer om bruk av hytta. Vil du være med å gi hytta et løft, kan du bli med på denne turen hvor vi kombinerer arbeid med fellesturutflukter, god mat og innslag av lokalhistorie fra kjentmann.

Fredag 14. juni:
Oppmøte i Stavanger for transport i egne biler til Sandsa, eller direkte frammøte på Osen ved Sandsavatnet. Gruppen blir delt i to, da den ene gruppen går fra ytre Osen og inn til hytten med oppdrag om maling av T-er og gjerne kvisting om nødvendig. Deler av bagasjen kan tas over med båt. Den andre gruppen blir med inn til indre Osen, hvor de går veien om Steinstøl og merker T-er og kvisting om nødvendig. Bagasje, og de som har problemer med å gå, kan bli fraktet over med båt. Er vi mange nok vil det og bli litt rydding og utvask på hytten før kvelden. Middag og kos på kvelden.

Lørdag 15. juni: 
Diverse aktiviteter.Det vil sansynligvis bli mottak av utstyr fra helikopter og og skifte av sengeklær. Fisketur for de som ønsker det. Fotosafari og blomstertur for de som ønsker det. Tilbake på hytta vil det bli litt uteaktiviteter med konkuranser o.l., eller noe inne dersom været er mot oss. Ved middagen blir det innslag om lokalt fra Suldal og området rundt.Vi iInviterer lokal kompetanse.

Søndag 16. juni:
Hjemreise.  Noen går, andre kan bli fraktet.  Også denne dagen kan vi legge inn en ekstra tur dersom vær og føre tillater det.

NB! Pga. samordning med helikoptertransport av utstyr til Stranddalen, kan turen bli avlyst/endret til en annen dato da flyging med helikopter betinger godt vær. 

Turledere: 
Arnfinn Livastøl, 975 15 531, m. fl. 

Priser:
Det koster ingen ting å være med på turen, men den enkelte må ha med tørrmat og matpakke til alle dagene, samt drikke. Turleder er asvarlig for innkjøp av middag, som vi alle lager sammen. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Suldalsheiene 1: 50 000.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Deltakere må ha gode fjellstøvler og klær for vår-/sommerturer i fjellet, og som er vann- og vindtette. Ullundertøy.  Lue, vanter, gamasjer og hodelykt er viktig.  Lakenpose eller sovepose skal brukes på hytta.  Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNT's pakkeliste for fjellet om sommer følges.  

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Solbriller, solkrem, kikkert og fotoapparat. 

Planleggingsmøte:
Tirsdag 11/6 kl 18 i STFs lokaler i Kannik.

Dugnad Sandsa - en ny æra har startet (772)

Sandsa – STFs stolthet og flaggskip fra 1949 går nå inn i en ny epoke. Sterke krefter jobber for å ta tilbake hytta som vinterhytte, samtidig som venner av Sandsa ...

Kontaktinformasjon:

  • Torgunn Skrudland
  • Tlf. 51 84 02 13 / 950 41 315
  • E-post: torgunn@stf.no

Turleder:

  • Arnfinn Livastøl